Facebook data

K-mans Epistlar: Disappearing Down Under
Publicerad onsdag 30 maj 2001 av K-manInnehåll / Artiklar

Augusti 2000

Ons 23/8
Wollongong skulle bli sommarens sista anhalt vart det bestämt i sista sekunden. Efter en flygresa som satt som ett häftstift i baken så vart man mottagen på flygplatsen av Kallsupens redaktion med trumpeter och bengaler. Vi for direkt från flygplatsen till botten av en låda öl för att sen inta det fashionabla "Beach Bar" och rundade av kvällen på Ocean Street.

Tors 24/8
Vaknade aningen torr i munnen av att en "Jetlag" från helvetet. Sparkade igång Petter och satte fart mot resans första anhalt: Sandon Lefts! Sandon Lefts var ett revbryt med två peakar som producerade bra vågor. Med en allt för tjock dräkt, baksmälla och en bristande paddlingsstyrka så var inte det här den bästa surfsession jag har stått för men det var en fröjd att se Petter och Oskar ute i vågorna. Efter en timmes flåsande så gav jag upp. Kvällen avrundades med en titt ner i öllådan och ett gitarrspel.

Fre 25/8
När Sandon inte riktigt gick av så rekade vi Beachbreaksen och beslöt oss för att hoppa i på Woonona. Med både klockrena vänstrar och högrar och en kille ute så var det inte så mycket att diskutera. Själv fastnade man i Shorebreaket i en evighet efter att ha valt HELT fel ställe att paddla ut på. Efter ett par tappra försök så kom man till slut ut. Oskar HÄRSKADE på vänstern medan Petter var KUNG på högern med två tubar som resultat. Själv fick man nöja sig med ett par högrar som kanske inte var dagens bästa repor. Stämningen mellan Petter och en "local" vart aningen spänd efter ett par drop-ins på varandra. "Stinkeyesen" flög hej vilt i lineup.

Lör 26/8
Petter och jag flyttade in på Ocean Street till Oskar, Sara och Johan och på kvällen så var Grillfesten det stora ögonblicket. Kvällen rundades av hos norskorna med en flaska Portvin och en gitarr.

Sön 27/8
Torr i munnen och sugen på surf så tog jag och Petter en eveningsession på North Beach. Surfet var inget vidare men solnedgången bakom Mount Keira var en upplevelse i sig. Petter scorade ett par högrar i kvällsolen.

Mån 28/8
Sandon Lefts såg bra ut och vi paddlade ut. Paddlingen ut kändes betydligt lättare än vanligt. Sandon tog med mig på ett par vänstrar som smakade helt OK. Petter satte en Cutback i ansiktet på mig bara för att visa vem som bestämde.

Tis 29/8
Jag, Petter och Johan gick ner till North Beach för en förmiddagssession. Paddlade ut på första peaken som förvisso var bra men med crowd. Jag hann ta två högrar innan jag och Petter bestämde oss för att testa lyckan lite längre upp på stranden. Ensamma ute och med en höger som såg ut som en bild från Surfermag så satt vi bara och skrattade för oss själva och tänkte på crowden 100m ner på stranden. Petter var i sitt esse och tog vågor hej vilt. Jag tog 3-4 vågor innan jag fick DEN. En perfekt höger, superskön drop, in i Facet och kröp ihop. Vågen hade inte en tanke på att stänga framför mig och jag flög fram i facet. Superglasig och med solens reflektioner i vågen så satt jag perfekt i denna himmelska höger. En bra bit ner på stranden när vågen hade dött så kände jag hur ansiktet vred upp i ett leende och jag släppte lite på glädjen med ett högt TJOHOOO.

Ons 30/8

Intog Sandon Lefts igen. Jag tyckte det såg JÄVLIGT grunt ut men efter Petters tjat så paddlade vi ut. Hade fått up flåset och det kändes riktigt bra. Tog ett par halvbra innan jag paddlade in i min bästa för dagen. Droppade in och hittade facet och då kommer Petter som en kamikazepilot med hans speciella surfmin. Vi kollade på varann och tjoade och tjöt, Okar knäppte en bild på oss. Det är inte fel att dela ibland. Vart "Lip Launchad" på en och såg revet närma sig väldigt fort. Tog ett par till efter det. På stranden efteråt så tyckte man att livet var rätt behagligt. På kvällen så gick Beach Bar av med råge, såg stjärnor efter 2-dollars drinkarna och vacklade hemåt med svansen mellan benen.

Tors 31/8
Vatten, vatten, vatten efter gårdagens bravader. Kollade in Unibar på kvällen och fyllde på alkoholnivån.


September

Fre 1/9
Drog in till Sydney med den galna norrmannen. Michelle Michelle anslöt sig till truppen sent på fredagskvällen. Med ett löfte om att börja surfa och två flaskor Mekong så var han välkommen in i gänget. Hällde i oss en hel del öl innan vi tog en tur på Kings Cross för att gå på lite "klubbar". Gwen Stefani från "No Doubt" dansade för oss och visade både det ena och det andra.

Lör 2/9
På vägen hem från Sydney så rekade vi bil inför resan norrut. På kvällen så var det fest igen. Ett garageband, 3 tvättmaskiner fulla med bärs, all mat man orkade äta och all sprit du kunde dricka... behöver man säga mer?? Efterfesten hemma hos norrmännen vart en hit. Det vart allsång till "Friends In Need". "Alla vi Längtar Efter Sommaren" gick på repeat och det var väldigt svårt att GÅ hem efter det.

Sön 3/9
Surfade North Beach på kvällen. Det var väldigt litet men det var supercleana småtuber som rullade in. "Storleken har ingen betydelse" eller??

Mån 4/9
Åker in till Paramatta och Petter köper vad vi tyckte var den ultimata surfmobilen. Fem minuter efter att vi har lämnat bilhandlarn så pajar bakluckan. Börjar resan norrut och första stoppet blir Newcastle. Ska tanka bilen och Petter tar ut nyckeln men kolven följer med ut. En och halv timme senare så får hjälten Michelle Michelle tillbaka den. Ska öppna tanklocket och vi har fått fel nycklar av bilhandlarn så en "Local" erbjuder sig att bryta bort det. En timme senare så hade vi tankat och var redo att fortsätta färden norrut. Mitt ute i Djungeln så kokar bilen och vi svänger av och det är en komplett rökridå som väller ur motorn. Låter den kallna nån timme och fortsätter i ungefär två kilometer innan den kokar över igen. Blir tvungna och sova i Kew som inte e världens största stad kanske. Petter ville inte sova med oss andra i bilen så han la sig på taket istället.

Tis 5/9
Körde in bilen hos mecken och tog en kyklingburgare till frukost, mums. Jag och Petter stack ner till den lokala golfbanan och slog en hink var. Såg även en match i vad som såg ut att vara nån sorts variant på Boule. Gamla damerna i sjukhuskläderna imponerade faktiskt. Bilen vart klar och vi satte oss i bilen igen och gasade. Vi hann upp till Coff's Harbour innan solen hade gått ner. Det var inte stort men vi beslöt oss för att hoppa i ändå. Solnedgången smekte själen, helt underbar himmel. I kvällssolen så tar Petter två tuber. Glada för att fått lite surf så satte vi segel mot Byron Bay. Intog Byron och var sugna på öl. "La la land" vart stället som vi beslöt oss för att förgylla. Hann med två Stella på tio minuter innan dom stängde. Åkte ner till Wategos Beach för att sova. Jag beslutar mig för att sova på stranden i boardbagen. Med en stjärnklar himmel, lyssnandes till vågorna och fyrens ljus svepande över himmelen så tog det inte många sekunder innan man somnade in... fridfullt.

Ons 6/9

Surfade Wategos som bjöd på en del helt godkända åkturer. Det var inte så mycket push i vågorna så man fick paddla hårt för att ta dom. Ett par högrar som smakade gott vart det i allafall. Solen var stark som fan och jag brände sönder ansiktet, även Petter liknade en tomat efter solen. Michelle Michelle tar sig för första gången ut i surfet. Med Petter som coach så fick han ta två vågor liggandes på mage och fick mersmak. Tar in på ett backpackerställe och börjar inhandlandet till kvällens bravader. En back öl gick åt innan vi drog över gatan till "Cheesy Mookeys" (eller något liknande). Träffar på radarparet Jimmy och Branäs. Efter att ha drivit med dom en timme så lämnar vi stolpskotten och inriktar oss på spriten.

Tors 7/9
Åker ner till "The Pass" men det ser väldigt stökigt ut. Efter Petters tjat så byter vi om. Jag försöker ta mig ut tre gånger innan jag ger upp. Det kändes helt enkelt inte värt det. Ställde mig och försökte knäppa kort på Johan och Petter som låg ute. Tillbaka till bilen och vi har punka. Börjar att få ett ont öga till bilen vid det här laget. Tre timmar senare så hade vi lämnat in bilen till mecken och tröstade oss med en back öl.

Fre 8/9
Vaknar bakfull och lyckas ta mig ur sängen för att rassla ihop bräda med tillbehör. Paddlade ut på Wategos Beach som var lite stökig och mycket strömt. Fick ett par högrar som kurerade bakfyllan. När vi satt därute så såg vi nått svart simma igenom vågen. Petter trodde att det var en säl men jag sa delfin (självklart). Vi bestämde oss för att testa Tallows istället för att det låg mer skyddat. Tallows var TUBAT. Det var mycket folk ute men vi hittade en egen peak direkt. I vanlig ordning så tog Petter 200 vågor (kändes det som) innan jag tog min första. Johan paddlade ut i sin "Gay-pride" Mares dräkt. Petter plockade upp en skadad fågel som låg och guppade bland vågorna. Han tog den i handen och började paddla in mot stranden för att släppa den i skogen. Han missar dock att hålla koll på vågorna samtidigt som han paddlar in. Nästa set rullar in och jag skriker åt Petter att det kommer våg, han vänder sig om visar upp ett väldigt konstigt ansiktsuttryck. SITUATION: Du ligger i impact zone med en skadad fågel i handen... vad gör du?? Djurvännen Petter vägrar att släppa fågeln och försöker samtidigt rädda sig själv vilket resulterar i att fågeln vart Lip Launchad och Petter var tvungen att ta en i skallen. Fågeln flöt upp längre ner på Stranden, lite omskakad men vid liv. Den vågen var 135 gånger over head för honom, såklart han e lite skärrad pippin. Det vart ett par mysiga vänstrar den dan och en väldigt otrevlig haj uppenbarade sig i lineupen. Under kvällen på backpackerstället bjöds det på all mat och vin man orkade! Jag höll igen på maten. Utgång följde och Tyskan var villig men avböjde snällt vid hemdags.

Lör 9/9
Satte segel mot Surfers Paradise med en avstickare igenom Nimbin. Nimbin var som Christiania fast större. Helt bisarr och avskyvärd stad. Deras museum hade några höjdpunkter dock. Kollade även in Lennox Head på vägen. Framme i Surfers så tog vi in på Cheers. Resten av grabbarna tog "Partybussen" in till stan medans jag var tvungen att ta en vit kväll på rummet. Vilken avtändning det var!! Försökte sova men grannarna kände sig lite pilska så jag var tvungen att utstå två timmar av fröjdfulla läten och runda ord. På småtimmarna så tassade grabbarna in precis lagom onyktra.

Sön 10/9
Flyttade till Mardi Gras istället. Jävla trevligt ställe ända tills Johan fick för sig att skämta med ägaren (ett skämt som absolut inte gick hem). Efter det vart det lite tryckt stämmning. Kollade swellet men det var litet. Jag och Petter shoppade loss i diverse surfbutiker och gjorde en hel del fynd. Eftersom jag var nykter kvällen innan så beslöt jag mig för att gå ut själv. Intog "Shooters", som såg ut som nån cowboybar. Hällde i mig ett par och träffade ett sött Kex vid namn Kristin som vi senare åkte hem till. Fick skjuts ner till Main Beach på morgonen och med stapplande steg så styrde man mot Mardi Gras igen.

Mån 11/9
Tog en sightseeing. Kollade Burleigh heads, Kirra och Greenmount. Swellet var fortfarande för litet så vi tröstade oss med att shoppa mer kläder. På kvällen så tog Michelle Michelle fram kokboken och gjorde Burritos som var helt UTSÖKTA. Fyra väldigt slitna hjältar somnade framför TV:n...

Tis 12/9
Rekade surf men det ser fortfarande litet ut. Kollade "The Spit" men i sista sekunden så beslöt vi oss för att inte hoppa i. Åkte ner på Main Beach och hittade en peak som var lite större än det som vi hade sett hittills. Inget höjdarsurf direkt men skönt att komma i vattnet. Jag och Petter låg och lattjade med Shorebreaket, fick ett par riktiga tuber. Var tvungen att byta bromsar på bilen så vi vart kvar en dag till i Surfers. Vanan trogen så söp vi till på kvällen. Slutade på "Shooters" där... [CENSUR]! Jag sov på hotell medans grabbarna valde bilen.

Ons 13/9

Hämtade upp bilen hos mecken och drog söderut. Tog en smarrig Pizza Hut på vägen och gasade på så långt vi orkade. Höll på att dö när en långtradare modell "skitstor" ligger i vårat körfällt i en kurva. Var tvungen att stanna för att låta allas hjärtan komma ner till 230 igen. Sov i bilen på ett lastbilsområde. Ett par timmars sömn sen va det Ner till "Gongen" som gällde.

Tors 14/9
Detta e min sista dag här så jag försöker kludda ner resan så gott det går. Har varit en EPIC resa och i vanlig ordning har man ångest över att åka hem Imorgon. Det har varit jävligt kul att träffa Petter och Oskar igen samtidigt som man har träffat nytt folk som blivit goda vänner, jag tänker på Johan, Michelle Michelle, Ignacio, Gail, Nicolai m.m. Surfet har varit bra men jag har nog varit lite försiktig känner jag. En sista session väntar. Det är stort idag, riktigt stort. De e dags att ta tjuren vid hornen. Australiensarna säger att det ligger mellan 20-30 fot. Jag har bestämt mig för att paddla ut...

K-man
1976-2000
R.I.P. HA HA HA!

Red anm: K-man sågs kort där efter ta av på ett 30 fots monster för att sedan försvinna i tuben och aldrig komma ut...

Okar väntar med spänning på Legenden...
K-man anländer!
K-man aklimatiserar sig med hjälp av en låda inhemskt innan Beach Bar.
Kollar swellet med Nacho.
Petter leker på Sandon Lefts.
Tejpar dingar...
Nere och kollar North Beach på morgonkvisten.
The Wave!
Tubat på Puckys, norr om North...
Bästa kebaben i Australien hittar man vid North Beach. Bröderna Ho står bakom disken och snackar fotboll.
Kollar swellet med Michelle Michelle.
Laddad inför resan norrut!
An Australian Legend, Holden Kingswood modell 1973 redo för takeoff!
Att stirra på käringar som kastar boll i några timmar har helt klart sin charm.
Äntligen framme i Coff's Harbour och laddade iför en kvällssession!
Hänger 5 i Byron Bay...
K-man för alltid inristat i Mount Keira!
K-man, sekunderna innan havet sväljer honom hel... R.I.P.
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!