Facebook data

Fem år med Sandshoe
Publicerad torsdag 21 juni 2012 av RedaxInnehåll / Artiklar

Erik på hemmakontoret i Manly.

Erik på hemmakontoret i Manly.


I år fyller den ideella föreningen Sandshoe 5 år. Det ska så klart uppmärksammas tyckte vi och sköt iväg några snabba frågor till vår gode vän och grundaren Erik Lau.

Grattis till de fem första åren! Kan du kort beskriva er verksamhet.

Tackar! Sandshoe startades 2007 med ändamålet att jobba för att mindre privilegierade barn ska få en grundutbildning. Med surfing som verktyg samlar vi de som vill engagera sig och stödja våra lokala samarbetspartners (andra hjälporganisationer) insatser och projekt.

Hur fick du idén att starta upp en sådan förening?

Två artiklar i Surfer’s Path, One Love och Ghetto Oasis, som handlade om hur olika personer och grupper i Sydafrika, respektive Brasilien använt surfing för att ge mindre privilegierade större möjligheter till ett bättre liv. I Sydafrika användes surfing för att "bryta ner" apartheid medan i Brasilien så startades en surfklubb för att ge barnen i Rios favelas ett möjlighet till ett annat liv.

Kafeteriabygge i Las Tunas.

Kafeteriabygge i Las Tunas.


Vilka destinationer jobbar ni på och vad har ni hjälpt till med där?

Vi finns idag i Las Tunas i Ecuador, en liten by i provinsen Manabi, där vi genom åren bidragit med papperskorgar i trä, vattenpump och skolkafeteria till högstadiet 13 de Diciembre. Vi har även genomfört volontärresor hit där resenärer har fått surfa eller lära surfa samtidigt som de har hjälpt till på skolan som engelskalärare. Det är stor brist på engelskalärare i området.

Andra resmål planerade?

På gång är Ghana. Förhoppningsvis lanserar vi efter sommaren, mer kan jag inte berätta...

Paddelrace runt Bockholmen.

Paddelrace runt Bockholmen.


Har ni några andra aktiviteter på gång?

Vi annordnar ett paddellopp på Bockholmen i Stockholm. Ett insamlingsevent där vi bokstavligen paddlar för barnens rätt till en grundutbildning. Anmälningsavgifterna och donationer från deltagarnas sponsorer går oavkortat till ett utvalt projekt. Deltagarsponsor är en person som skänker valfritt belopp för varje varv du fullbordar. SSA:s ordförande Martin Bylund har vunnit titeln "Mest insamlat" båda upplagorna av eventet. Vilken hjälte! I år hålls paddelloppet 30 juni, vi ses på Bockholmen.

Tack för pratstunden Erik och lycka till med allt!

Läs mer på sandshoe.org
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!