Facebook data

Gathering of the Tribes 2001
Publicerad onsdag 06 juni 2001 av Johan OtterdahlInnehåll / Artiklar

Kåsa, Varberg, 15 - 17 maj. Runt 30 surfare från Luleå till Öland hade samlats för den första surfträffen någonsin på västkusten. Även en tävling ingick i programmet.

Fredag

De festa jobbade och kunde inte ta sig ner på fredagen, dessutom så hade vindrapporterna inte visat bra vindar på fredagen. Men tänk så fel rapporterna kunde bli, istället för 8 m/s västlig vind och inga vågor fick vi 15m/s NV och helgens bästa vågor. Bara 7 personer i vattnet den kvällen. Det var vi, den underbara solnedgången, vågorna och våra brädor därute.

Det var så bra att vi låg i tills det var helt svart på himmeln. Alla var stokade. Först och främst var det bra vågor och sedan var det många som inte surfat på över en månad. Killen från Luleå gjorde sin debut på nordiskt vatten och grabbarna från Kungsbacka peppade alla till extas. Efter en trevlig session drog vi hem för att göra oss förtjänta av en öl.


Lördag

Tävlingsdags och samling klockan 11.00. Många bilar hade kört upp på Kåsas lilla parkering i spänd förväntan på vad som skulle hända. Från Stockholm och Kungsbacka kom det flest tävlanden. Solen strålade och himlavalvet var helt i blått. Bättre kunde det knappast bli.

Vi delade in tävlingen i 4 start heat. Varje heat hade 4 personer och de två bästa från varje heat gick vidare till semifinal. Heaten var 25 minuter långa, och det bjöds på en hel del fina åk. Vinden låg på hårt, men de stora swellen uteblev. Detta innebar att vågkvalitén inte var den bästa, men ändå fullt godkänt för att hålla en tävling. De tävlande och åskådarna var mycket nöjda med tävlingen och återkommer gärna sa de i alla fall.

Innan tävlingen drog igång, kom GP ( Göteborgs posten ) och ställde lite frågor om tävlingen och träffen. Lite jobbigt när frågor som varför surfar ni och hur är känslan kommer upp. Efter tävlingen tog alla en paus och körde lite varstans. Klockan 20.00 igen så samlades ett bra gäng på Kåsa och körde en fet kvällsession till underbara och fina vågor. Framåt 22.30 drog vi upp och begav oss till Puben. De flesta dök upp och vi satte oss ned, tog våra förtjänta öl och snacka surf tills det stängde.


Söndag


När jag kom till stranden vid 12-tiden var många surfare uppspelta. GP artikeln hade nämligen hamnat på GPs förstasida i tidningen. En stor, fet bild på Herman. Även inne i tidningen var en intervju att läsa. Med GPs 600000 läsare antar jag att det är den största mediagrejen någonsin i svensk vågsurfing. Verkligen jätte roligt för oss var det.

Fint väder men väldigt små vågor gjorde att många åkte hem. Men på expression sessionen hade vi ändå över 10 personer i vattnet som var ute för lite blue juice. Det kom några sets då och då. Och när det kom ett set paddlade alla. Vi peppade varandra till max och hade en helt otroligt rolig session faktiskt. Framåt eftermiddagen började det att blåsa på igen och vågorna växte och till slut höll de nästan samma klass som på fredagskvällen. Huvudhögt och fina åk fick man skåda. Många var så trötta och nerkylda att de var tvungna att gå upp, precis när det blev som bäst. Ändå så var det en väldigt trevlig avslutning på denna oförglömliga helg för mig och de andra.


Finalresultat och annat från tävlingen:


Vinnaren av GOT2001 blev:
1a. Jesper Lundström, (Nacka) Stockholm.
2a. Erik Gustavsson, Öland.
Delad 3a. Christian och Herman.

Dagens våg: Erik Gustavsson, Öland.
Dagens åk: Jesper Lundström, Stockholm.
Dagens wipeout: Eric Gustavsson, Gotland och Johan Olofsson, Luleå.
Mest stokade surfare: Utan tvekan Ted från Kungsbacka.

Jag Johan, alias Swingkid, skulle vilja rikta ett stort tack till alla er som tog er från när och fjärran ner hit till Varberg. Det var den roligaste surfhelg jag haft här i Sverige. Och tack vare er kommer denna träff att bli en tradition. Vi bjöds på fina vågor, strålande väder och några av Sveriges trevligaste surfare. Jag har fått många nya vänner och antar att ni också fått det med denna träff. Och det var det som träffen gick ut på: Surf, ha kul, träffa nya vänner och dela glädjen.Tack för mig och hoppas att nästa träff skall locka ännu fler surfare från runt om i landet. Alla är välkomna nybörjare som proffs.

See ya all in tha ocean
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!