Facebook data

Lyckad Demonstration för Mölle
Publicerad fredag 14 mars 2008 av Jonas LiljaInnehåll / Artiklar

Cirka 60 surfare slöt upp till torsdagens demonstration utanför kommunhuset i Höganäs i protest mot förslaget till ombyggnad av hamnen i Mölle. Folk kom från stora delar av södra Sverige och Danmark. Många av oss har inte träffats förut men har ändå haft kontakt med varandra. Alla var vi däremot förenade i målet med aktionen och i andan. Redan när jag såg Gsons låda med flyers, designade av Hanna visste jag att det här skulle bli kanonbra.

Zafer ledde talkörer: Vad vill vi - SURFA! Var - I MÖLLE! NÄR - Alltid!

Alex sprang runt och delade ut flyers till halva Höganäs. Det såg ut som om småbarnen inte förstod hans engelska men när han frågade "Where do you surf?" så svarade dom i kör "Mölle". Väldigt många hade tejpat eller målat slagord på sina brädor men Pontus var snyggast. Det var precis den demonstrationen vi alla hade kommit dit för att delta i. Men jag vet inte om vi hade kunnat drömma om en sån bra manifestation som det verkligen blev.

Vi träffade och samtalade med Per Staffan Johansson, Göran Werner, Peter Kovacs och Ulf Molin m.fl. Namn vi lärt känna från media, telefonkontakter eller nätet. Nu fick vi även ansikten till namnen. Vi gick inte in på detaljer i sakfrågan men fick lämnat över flera kopior av det material som vi hade med oss. Flera politiker tror fortfarande
att vi pratar förbi varandra. Peter Kovacs gick med att samtala med oss mot att Zafer ska lära honom surfa. Jag tyckte mig skymta ett surfmärke på Göran Werners T-shirt men Didine och jag kan inte komma överens om vilket det var.

Vi fram till att vi ska fortsätta vidare kontakter och att vi ska arrangera ett möte inom snar framtid med berörda parter.

Demonstrationen nådde det mål vi hade satt upp. Vi får till slut en dialog med kommunledningen i Höganäs. Vi har alla kommit en bra bit på vägen. Där vi står idag är resultatet av ett enastående teamwork. Det är många som har bidragit, långt fler än bara dom som kom ikväll och fler är värda att nämnas än vad jag kan göra här och nu. Processen har varit igång under flera år och vi blir starkare för varje dag. Imorgon är en ny dag och då fortsätter vi.
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!