Facebook data

Surfing Class Heroes
Publicerad tisdag 26 februari 2008 av K-manInnehåll / ArtiklarJag upptäckte surfing på en solig dag under en festresa till Gotland 1996 och som den vanliga storyn går så vart det omöjligt att sluta när man väl hade fått stå upp på brädan för första gången.

1999 åkte jag på min första surftrip till Bali och vart helt överväldigad av kraften och storleken i vågorna. Eftersom 98 av 100 surfdagar i Sverige betyder pålandsvind och kyla så vart Bali en lång våt dröm för mig. Att jag var riktigt nära att drunkna och inte lyckades få särskillt många vågor på den resan lyckades jag skaka av mig. Gnistan att resa och surfa var hittad och jag ville ingenting annat än att resa jorden runt för att se vad som egentligen fanns därute.

År 2000 åkte jag till Australien för första gången, ett land som ett par år senare skulle bli mitt hem under ett par år. Att kunna vakna upp och gå ner till stranden på morgonen var som att bo i himmlen men jag kom på mig själv allt för ofta drömma mig tillbaka till ett kallt vindpinat Torö Stenstrand. Var det ett fall av 'Gräset är alltid grönare på andra sidan'? Jag kom fram till att få surfa sitt hemmabryt skiljer sig från att surfa nån annanstans i världen. På hemmabrytet så surfar du alltid med 'dom där vännerna'. 'Dom där vännerna' som du delat stormiga höstdagar, svinkalla ombyten i December, en macka nere på stranden eller en java på parkeringen med.

Att surfa sitt hemmabryt handlar i slutänden inte lika mycket om vågorna utan helhetsupplevelsen att få träffa 'Dom där vännerna', få dela ett par vågor, ett garv och det obligatoriska surfljuget efteråt. Med det i åtanke när nån frågar mig vad det bästa spotet jag har surfat är så måste det bli Torö Stenstand. Det har inte dom bästa vågorna jag har surfat men mina starkaste surfminnen är därifrån. Första gången jag stod upp på en bräda, Ett solnedgångssurf på Udden med Danne och Petter, en svinkall höfthög dag i Kärringviken -99, en över huvet offshoredag 2005 osv osv. Det är där jag delar upplevelser med 'dom där vännerna' men denna resa handlar inte om mig och mina upplevelser. Den här storyn kommer tillägnas nån annan....

'Surfing Class Heroes', ett ögonblick från nån annans hemmabryt, i en annan del av världen, i nån annans liv.

//K-Man

Följ uppdateringarna på encoreclothing.se
Gå gärna med i resans Facebookgrupp
Kontakta mig i min Gästbok
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!