Facebook data

Natursköna Nåttarö
Publicerad tisdag 01 februari 2000 av Eskil SylwanInnehåll / Artiklar

Eskil var snabb med att sno åt sig en av de få kärrorna på ön. På den lastade vi brädor och matsäck vilken mestadels bestod av bröd och falukorv. Bakom ses några kärrlösa surfare.
Dreglandes beskådade vi internetversionen av sjörapporten. Den utlovade starka ostliga vindar. Vårt favoritställe Torö skulle troligen inte funka med denna vindriktning men Nåttarö var enligt ryktet som gjort för dessa vindar. Innan vi kom på att det gick färja över till ön så spekulerade vi i allt mellan att sno en båt eller paddla med Eskils kanot. Tursamt nog gick det en färja, och därtill vid ganska bra tider. På morgonen ut, på kvällen tillbaka.

Efter att ha packat bilen med utrustning återstod ett stort problem. Att sova. Det var lördagkväll. På Söndag skulle vi surfa. Mellan dessa tidpunkter låg en hel ocean av onödiga timmar. Runt ett gick vi upp igen utan att ha fått någon sömn. Tittade på textTV för att se om väderrapporten uppdaterats. Icke. Två eller tre timmar lyckades vi fördriva genom att snacka men sedan gick det inte längre. Vi bara var tvungna att åka.

Sagt och gjort, vi stack iväg och styrde mot Torö för att se om vi kunde få lite surf innan färjan avgick till Nåttarö. Vågorna var små och Eskil efter den långa bilfärden så sömnig att Johan fick surfa själv. Tillslut vaknade även Eskil till och pallrade sig ur bilen för att ta några foton. Nästa stopp blev matbutiken i Nynäshamn där vi handlade så mycket kalorier som möjligt för så lite pengar som möjligt. Där träffade vi även några andra Nåttarösugna surfare. Det kändes bra. Om vågorna uteblev skulle vi inte vara de enda som lurats av SMHI.

I land på Nåttarö var vi säkra på att få vågor. Överfärden hade nämligen varit av den krängande och gungande varianten. Snabbt snodde vi åt oss en kärra och följde lämmeltåget mot Stora strand. Väl där kunde vi beskåda vågor i 1-2 meters klassen bryta med ett ljuvligt brus. Vattnet var inte svinkallt, matsäcken inte svinäcklig, och musklerna inte svintrötta. Med andra ord, det blev en riktigt rolig söndag på Nåttarö.
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!