Facebook data

Kallsupen intervjuar Nord
Publicerad söndag 16 november 2003 av RedaxInnehåll / Artiklar

Jesper du Ruvo i landslagsmundering.
Oktober 2003. Surf SM på Väddö stundar. På forumet ryktas det om ett nystartat svenskt surfmärke. Nord Surfbrädor ger sig tillkänna och visar att de menar allvar när de går in som sponsor till tävlingen och utlovar den största prissumman någonsin i svensk surfhistoria.

Vi beslöt oss för att ta ett snack med Jesper de Ruvo som är en av upphovsmännen...


Vilka är ni som startat Nord?

Nord surfbrädor är organiserat som ett projekt och har skapats av flera individer. Christer Myhrán, Jesper de Ruvo, Okar, Jacob Ström, Bisse Bengtsson, Classe Johansson, Umur Telmen, Skim Lasse, Daniel Lindegren m.fl.

Surferfarenheten bland dessa medlemmar är blandad men gemensamt är att alla reser på surfresor flera gånger om året. Medlemmarna bidrar med olika saker som design, låtskrivande, webdesign, fotografering och marknadsföring. Allas målsättning är att bidra till att Nord skall etableras som en verksamhet inom svensk surf och därmed få till brädor och kläder som passar oss.

Hur kom ni på idén?

Från början var vi ett gäng svenska surfare som var nere och surfade i Portugal hösten 2002. En kväll under vrål och skratt och en hel del bira beslutade vi att starta ett Svenskt surfmärke. Platsen var en lokal krog vilken snabbt tapetserades med gängets utkast till modeller och loggor.

Christer 'Myggan' Myhrán.
Var sker tillverkningen av brädorna?

Första sändningen kommer från Portugal från en shaper som jobbat i 15 år. Vi valde Portugal för att de har skön attityd och kommunikationen funkar bra.

Vad skiljer era brädor från andra?

Våra funboards, ”Plowstyle” är perfekta för de surfare som vill få ut de mesta av svensk surfing . Vi gör även shortboards i två versioner, Perform och Big Guy. Gemensamt är att de förutom en grymt skön rocker har något mer volym för att bära stora svennar som ändå vill rippa. Sedan har vi vårt flaggskepp Retrofishen som utrustats med Mark Richards-fenor med en mittfena som kan tas bort. Vi kommer att fortsätta retro-spåret med en singelfin men vi börjar så här.

Ni sponsrade SM med vinstpengar. Var ni nöjda med tävlingen och er del av arrangemanget?

Vi satsade 10.000 kronor i prispengar och kände att det var en otroligt skön stämning på tävlingen. Många är skeptiska till tävlingar men samtidigt var det en otroligt skön dag och alla surfade hela dagen vilket annars brukar bli en 2 timmars session och sen stressa hem. På detta sätt stannade de flesta kvar och snacka och hade kul.

Nu ska ni ner på Surf EM på Gran Canaria. Berätta lite om er satsning!

Vi har gått in som huvudsponsor för lanslaget och det känns helt grymt. Det kommer vara 250 surfare där nere och alla kommer bo på samma hotell, precis vid brytet. Nord har tagit fram en landslagsdräkt och kommer för första gången att testa brädorna. Vi har skickat ner en 6'6"a och en 6'8"a Perform samt en Retrofish som Okar ska tävla på.

Vad är Sveriges chanser i detta EM?

Vi kommer vinna!

Rädda Mölle-eventet står härnäst på listan. Vad är er roll i detta drama?

Vi kommer dela ut en Nordbräda till vinnaren av detta sköna event.

Slutligen, när kommer brädorna ut för försäljning och var kommer man hitta dem?

Brädorna kommer finnas på Rockaway inom 3 veckor och på nordsurf.se.

Ok, lycka till med allt!
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!