Facebook data

Rapport från SBOAU 2012
Publicerad måndag 07 januari 2013 av RedaxInnehåll / Artiklar

01
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15

På nyårsafton gick Svennebanana Open Australia 2012 av stapeln i Byron Bay för fjärde året i rad. Här kommer arrangören Jonas Rosborgs rapport från tävlingen.

En riktigt naja dag med tokfint väder och gött häng på stranden. Eftersom vi bara var 8 tävlande i år så blev heat-upplägget så att alla fick surfa två heat. De som kom 1:a och 2:a i första rundan fick möta 3:an och 4:an från andra heatet och sen i runda två så gick de första två i varje heat till final.

Vi träffades klockan 7 på Belongil Beach och kollade förhållanden. Vi tyckte det var lite smått, så vi stack alla runt och kollade öppna stränderna, men det var alldeles för messy och bröt riktigt dåligt, så vi stack tillbaka till Belongil och började tävlingen vid 9 på morgonen. Vi körde första två heaten men sen blev tidvattnet lite för högt och solen för stark, så vi gjorde ett upphåll mellan 10-13 och körde andra rundan vid 2-tiden. Förhållanden blev bättre med droppande tidvatten och svallet plockade upp lite, så på eftermiddagen hade vi brösthögt på sätten och vinden höll sig cross-offshore SSE-SE hela dagen. Vi hade en fin högerbank nästan för oss själva under alla heaten och vattnet var fina 24 grader och helt tokigt klart och det surfades både longboard, fish och shortboard i heaten.

Familjer och vänner kom och hängde under vårt party-tält på stranden. En riktigt naja dag som avslutades med fest och presentation i Early Skateboards hus som Johan Hanssons familj hyrt under jul-nyårs helgen, så ett stort tack till dem för att vi kunde vara där på BBQ och svepa några/flera kalla.

I finalen surfade Craig, Sebbe, Jonatan, och Kapten (undertecknad). Craig kom 3:a, Sebbe & Jonatan delad 2:a, och Kapten vann. Ett stort tack till alla som var med och håller traditionen vid liv!

De som var med var:

Sebbe Lundmark
Jonatan Lundmark
Andy Råberg
Johan Hansson
Craig Shearer
Fredrik Karlsson
Jonas "Kapten" Rosborg
Kristian Lundmark
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!