Facebook data

Tow-in session på Torö
Publicerad tisdag 15 juni 2010 av Petter CarlweitzInnehåll / Artiklar

Micke och Patrik bryter ny mark på Torö. Foto: Sophie Zander.

Micke och Patrik bryter ny mark på Torö. Foto: Sophie Zander.


I helgen sjösatte Micke Danielsson och Patrik Ekström en vattenskoter på Torö och drog in varandra i vågorna med hjälp av ett rep. Därmed anslöt sig Stenstrand till ett av många spots världen över som tagit steget in i den motordrivna surfåldern. Vi sökte upp Micke för en kommentar.

Berätta om upplevelsen. Var det lika grymt som ni hade föreställt er?

Grymt och grymt... det var ju inte direkt stort. Kul att prova på och öva lite dock - det var inte helt lätt. Krävs rätt mycket teamwork så att både den som kör skotern och den som surfar positionerar sig rätt. Dessutom var det jäkligt studsigt. Stenstrand är ju inte heller så förlåtande för misstag med skotern eftersom det är så nära land. Trillar man av är det stor risk att hamna på stenarna och det kan bli dyrt!

Var på stranden körde ni?

Vi körde på första allmänningen och det var Patriks skoter. Det var någon som la upp några bilder, men inga riktigt bra. Fick i alla fall några vågor där jag towade in. Vinden var jäkligt västlig också, vilket gjorde att det var långt mellan seten och extra choppigt.

Vad var det svåraste momentet?

Det var skitsvårt att starta utan flytväst och i vågorna. Satte på västen sen och fick in lite tricks med starterna. Det gäller att starta "bakom" en våg så att man är på väg ner när man ligger där, annars blir det stort motstånd att komma upp.

Micke i flytväst. Foto: Sophie Zander.

Micke i flytväst. Foto: Sophie Zander.


Hur var det att manövrera skotern i vågorna?

Inte helt lätt. Den styr ju bara när man gasar så det gäller att komma ihåg det när man får surf nerför en våg med den. Lite småsnuskigt i början innan man kommer på tricket. Inte helt avspänt att handlöst knuffas mot klipporna med en 150000-kronors leksak i plast! Om det är större blir det lättare att surfa tror jag men svårare med skotern. Gäller att ha en jäkla fart när man droppar in tidigt annars sjunker man snabbt igenom. Samtidigt är det svårt med farten om det är mycket chopp. Fladdrade av rätt många gånger!

Kommer ni att prova det igen?

Vi kommer absolut va ute där igen om det blir stort nån dag, det kan du ge dig på!

Mer bilder från dagen i Surfforum
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!