Facebook data

Recensioner
Vi testar Naimakka Parachute Cord Bracelet
Publicerad måndag 30 september 2013 av RedaxInnehåll / Recensioner



Vi kollar in överlevnadsarmband från Naimakka och spekulerar kring hur de kan komma till användning i surflivet.
Läs mer »
 
Kommentera: 2 inlägg
Filmtips: Forgotten Island of Santosha
Publicerad tisdag 14 maj 2013 av RedaxInnehåll / Recensioner

Forgotten Island of Santosha är en surfdokumentär av Larry Yates från 1974, där vi följer Yates och Rick Ely's resor genom Söderhavet i jakt på vågor. Mauritius etablerade sig som en exotisk destination i många surfares hjärtan tack vare filmen, som till stor del fokuserar på den perfekta vågen i Tamarin Bay.

Spotet hade upptäckts och surfats redan under det tidiga 60-talet, men med den här filmen väcktes surfvärldens intresse till liv och folk vallfärdade till ön för att söka lyckan i de magiska vänstertubarna.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Test av vattentäta Chrome Storm Work Boot
Publicerad fredag 05 april 2013 av Petter CarlweitzInnehåll / Recensioner



Vi testar Chrome Storm 415 Work Boot - ett par vattentäta kängor - och deras potential i den svenska surfmiljön.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Test av Soloshot - automatisk kameraman
Publicerad tisdag 05 mars 2013 av RedaxInnehåll / Recensioner



Rigga upp filmkameran på stranden och hoppa i. Låt sedan kameran själv magiskt följa varje våg du tar med panoreringar fram och tillbaka under hela surfsessionen. Låter det inte fantastisk? Pierre Kellner testar Soloshot - en automatisk kameraman.
Läs mer »
 
Kommentera: 4 inlägg
Svart Vatten
Publicerad fredag 21 september 2012 av Petter CarlweitzInnehåll / Recensioner



Vi bläddrar igenom Mikael Pilstrands bok Svart Vatten och imponeras av grymt fina bilder och surfporträtt från Sydsverige.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Going Vertical
Publicerad torsdag 25 mars 2010 av Andreas LinnellInnehåll / Recensioner



Going Vertical, en ny dokumentär som gräver lite djupare i shortboardrevolutionens rötter, hade världspremiär igår i Sydney och Surfsveriges filmexpert bjöd naturligtvis in sig själv för att snacka deep V bottoms och Pipeliners med levande legender som Bob McTavish, Mike Hynson och Dick Brewer.
Läs mer »
 
Kommentera: 10 inlägg
The Drifter
Publicerad måndag 22 februari 2010 av Andreas LinnellInnehåll / Recensioner



En dramatisk inledningssekvens följer en ensam figur som paddlar ut mot horisonten. Rob Machado. En klocka ringer ödesmättat ut samtidigt som han dyker under ett set och allt blir tyst. Rofyllt. Bara Rob och havet.
Läs mer »
 
Kommentera: 36 inlägg
Campaign 2
Publicerad tisdag 21 november 2006 av Anders IngelstenInnehåll / Recensioner

Campaign 2 är Taylor Steele's uppföljare till bästsäljaren Campaign som kom 2003. Följ med världens bästa surfare till ställen som Bali, Marocko, Mentawis, Karibien och Mexico. Håller filmen måttet eller ratas den av vår recensent? Anders Ingelsten tar sig en flukt.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Searching for Tom Curren
Publicerad torsdag 09 november 2006 av Andreas LinnellInnehåll / Recensioner

En stilstudie av omslagspojken till epitetet soulsurfer. Tom Curren är inte bara förebilden för hela Momentumgenerationen, han sådde dessutom fröet till fishens återuppståndelse i mitten av 90-talet med den här filmen.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
The Sunshine Sea
Publicerad tisdag 24 oktober 2006 av Andreas LinnellInnehåll / Recensioner

MacGillivray/Freeman är framförallt kända bland surfare som föräldrarna till 5 Summer Stories, klassikern som fick axla manteln som sjuttiotalets Endless Summer. Men frågan är om det inte var deras andra film, The Sunshine Sea från 1971, som blev deras verkliga mästerverk.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Creepy Fingers
Publicerad torsdag 19 oktober 2006 av Anders IngelstenInnehåll / Recensioner

Jag kan inte bestämma mig om jag gillar den här filmen eller inte. Ena stunden är den briljant och den andra stunden vill jag hellre köra igång min cirkelsåg och såga itu DVD'n.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Letting Go
Publicerad onsdag 18 oktober 2006 av Anders IngelstenInnehåll / Recensioner

Den här filmen speglar hur Kelly Slater tog sin sjunde titel under 2005 WCT Tour. Du får följa hur Kelly gick från att förlora mot två rookies i rad på Snapper Rocks och Bells Beach till vändpunkten på Tahiti och vägen till total seger med Nathan Hedges hjälp i Brasilien.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Oceans
Publicerad tisdag 17 oktober 2006 av Andreas LinnellInnehåll / Recensioner

Oceans från 1972 är ytterligare en charmig bagatell från den oberäkneliga Rod Sumpter, som i vanlig ordning pendlar mellan briljans och ren och skär stollighet. Återigen är det fantastisk surfing, den här gången från bland annat Miki Dora, Gerry Lopez och Bill Hamilton, som räddar magplasket.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
M5 - En bra fena utan några överraskningar
Publicerad måndag 16 oktober 2006 av Anders IngelstenInnehåll / Recensioner

 Andiss spanar in en ny fena från FCS som på sistone dragit ner på sin carbon-serie och vidarutvecklat fenor med nya material och "foil" på båda sidor istället för endast utsidan. Detta gör att de mer liknar de traditionella inglassade glasfiberfenorna.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Freeform
Publicerad fredag 13 oktober 2006 av Andreas LinnellInnehåll / Recensioner

Ett otippat charmigt stycke surfhistoria från 1970 av den något spretiga Rod Sumpter, som framförallt får sin behållning av en stabil ensemble. Bland annat dokumenteras världsmästerskapet det året som vanns av det lika klart lysande som snabbt dalande stjärnskottet Rolf Aurness.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Crystal Voyager
Publicerad torsdag 12 oktober 2006 av Andreas LinnellInnehåll / Recensioner

Först ut i artikelserien Style Evolution är en surfdokumentär från 1973 om barfotageniet George Greenough. En stilfull produktion av Alby Falzon och David Elfick som kompletteras med Greenoughs fantastiska vattenfoto. Crystal Voyager, samt den avslutande kortfilmen Echoes slår fortfarande det mesta på fingrarna i surffilmsväg.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
The Innermost Limits of Pure Fun
Publicerad måndag 09 oktober 2006 av Staffan Björlin och Henio SkaldinInnehåll / Recensioner

George Greenough är en av de viktigaste personerna för utvecklingen av modern surfing. Han var katalysatorn som startade Shortboard-revolutionen och pionierade filmning från vattnet med kameran monterad på brädan/surfaren. Han är också mannen bakom detta mästerverk.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Campaign
Publicerad torsdag 12 februari 2004 av Staffan Björlin och Henio SkaldinInnehåll / Recensioner

CAMPAIGN är en film i klassiskt Taylor Steel-snitt: den bästa surfingen som finns till buds år 2003, i segment separerade av korta sketcher. Henio och Staffan rapporterar från TV-soffan i Kalifornien.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Loose Change
Publicerad onsdag 24 april 2002 av Andreas LinnellInnehåll / Recensioner

Alla som kommer ihåg SSA's katastrofvisning av Taylor Steele's förra rulle The Show får säkert en lätt gallsmak i munnen när jag nämner att arbetstiteln på Loose Change var The Show 2. Men döm inte ut filmen på förhand, jag kan redan nu avslöja att det faktiskt är en ganska hygglig film.
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Nine Lives
Publicerad onsdag 24 april 2002 av Andreas LinnellInnehåll / Recensioner

Som ett svar på det groende missnöjet med vågkvaliteten på ASP-touren kom Billabong på en idé om en flexibel tävling som skulle hållas i vågor av världsklass för endast en handfull inbjudna surfare. Detta skulle naturligtvis dokumenteras, paketeras och sedan prånglas ut till alla videohungriga surfslynglar, och vem kunde göra det bättre än Jack McCoy?
Läs mer »
 
Kommentera: 0 inlägg
Total Gym 2000
Publicerad torsdag 08 juli 1999 av Ants PaljasmaaInnehåll / Recensioner

Surfar man inte tillräckligt ofta är det lätt att man tappar mycket av sin paddlingsförmåga. Ants Paljasmaa berättar här om ett redskap som hjälper dig hålla i gång mellan surfen.
Läs mer »
 
Kommentera: 1 inlägg


 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!