Facebook data

M5 - En bra fena utan några överraskningar
Publicerad måndag 16 oktober 2006 av Anders IngelstenInnehåll / Recensioner

Under årens lopp har jag köpt och testat en himla massa fenor. Alltifrån curved carbon-fenor till Occys gula gigant-fenor.  I slutändan trivdes jag faktist bäst med mina G5 fenor. Bra driv, respons och kontrollerat släpp. FCS har på sistone bland annat dragit ner på carbon-serien, som jag tyckte det var lite väl mycket järnvägräls-känsla över, och istället vidarutvecklat G-serien till M-serien (och några ytterligare serier) med nya material och "foil" på båda sidor av fenorna istället för endast utsidan. Det gör att de mer liknar de traditionella inglasade glasfiberfenorna.

I och med att jag köpte en ny bräda slängde de med ett par M5 fenor. Till min lättnad är det ett par väldigt sköna fenor utan några oväntade överraskningar. De känns som ett par G5 fenor men med ännu bättre driv, respons och kontrollerat släp. Det finns inga ”döda zoner” på fenorna utan de funkar bra i alla lägen på vågen. Ytterligare verkar det som om FCS har dragit ner på vikten både i fenan och i pluggen och dessutom är passningen är bättre, vilket stärker det totala helhetesintrycket.

Den nya M-serien gör dig inte besviken och borde vara en självklar uppdatering till var mans quiver. Ta en koll på www.fincontrol.com där FCS har utvecklat ett par ytterligare serier som ser grymt sköna ut och håll utkik för snart kommer jag testa H-serien.

Betyg: 4/5
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!