Facebook data

Test av vattentäta Chrome Storm Work Boot
Publicerad fredag 05 april 2013 av Petter CarlweitzInnehåll / RecensionerRedaktionen fick ett par dojor från San Francisco-företaget Chrome, som med sin kollektion av skor, väskor och kläder främst riktar sig till modemedvetna stadsesplanörer och urbana cykeläventyr. Med slitstarka och funktionella egenskaper och material är deras grejer framförallt djupt rotade i cykelbudskulturen.

Jag tog mig friheten att glida runt i skorna i några veckors vårslask för att se hur de passar vårt omväxlande klimat och eventuella surfexpeditioner. Den här modellen, som är av typen höga kängor / sneakers, kallas Storm 415 Work Boot Black och har en utsida av svart, oljat läder med gummiförstärkningar vid tå och häl och Chrome’s vattentäta ventilerande specialmaterial på insidan.På undersidan sitter en platt, räfflad yttersula som påminner om forna tiders våtdräktsdojjor och en dragflärp med reflekterande ränder längst bak gör det lätt att dra på skorna med hjälp av ett finger.Jag har testat skorna på alla tänkbara underlag och gillar resultatet. De gör sig lika bra på kroggolvet som ute på gatorna och i naturen och eftersom de är vattentäta så kan jag även rekommendera dem i snöslask och våtmarker. Nu var just de här exemplaren något för små för mina ankfötter, vilket bidrog till att de ibland upplevdes som extremt varma i vissa inomhusmiljöer, men har man rätt storlek borde det inte vara något problem. Om man får plats och kompletterar med ett par extra sockor skulle de säkerligen fungera fint även i den värsta vinterkylan.Hur gör de sig då i kustmiljöer? Jag begav mig norrut för att halka runt med skorna på de isbeklädda klipporna vid Ålands Hav och doppade till och med fötterna i det frusna vattnet. De höll greppet förvånansvärt bra och ingen fukt gick igenom. Kan tänka mig att man når samma resultat när man skuttar omkring i vått lingonris och på våta stenbumlingar under höstarnas vågletande.

Det här är något för dig som vill ha ett par skor som funkar överallt och i alla väder. Det finns även i en sandfärgad modell om du föredrar att smälta in i stranden. Du hittar skorna på chromeindustries.com. De verkar inte finnas till försäljning i Sverige än, men om de dyker upp så lär de göra det på företagets svenska hemsida chromebags.se.

Vi ses på esplanaden!
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!