Facebook data

Vi testar Naimakka Parachute Cord Bracelet
Publicerad måndag 30 september 2013 av RedaxInnehåll / RecensionerFrån svenska Naimakka kommer de här armbanden, som är flätade av ett slitstarkt nylonrep och låses runt handleden med en bygel i rostfritt stål. Bandet pryder din handled tills du behöver använda det och vecklar ut det till en nästan 2½ meter lång lina.

Då repet, som är tillverkat av fallskärmslina eller "Paracord", håller för vikter på upp till 250kg utan att gå av, enligt tillverkaren, är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna för dess användningsområden. Naimakka tar bl.a. upp eldtändning, fiske, skosnörning, bilbogsering, och första hjälpen som exempel.I surfsammanhang skulle man t.ex. kunna tänka sig att använda repet som en nödleash, en extra spännrem för brädan på biltaket eller som en lina att att hänga dräkten på tork över. Sedan kan man även använda repets nylontrådar som sytråd till neoprenlagningar.

Vi vågar påstå att en repstump borde vara standard i en resande surfares packning, tillsammans med silvertejp och andra nödvändigheter. Med det här armbandet har man alltid ett rep till hands när man behöver det och vi tycker dessutom att det ger ett hantverksmässigt och robust intryck då det bärs runt handleden.Armbanden kommer i olika färger och finns i flera modeller på nordicdesignhub.com och i välsorterade friluftsbutiker. Mer information finns på naimakka.com
 
2 Kommentarer
Svar: Vi testar Naimakka Parachute Cord Bracelet Oct 01 2013 19:00:31
och den dagen man ska försöka knyta ihop det till ett armband önskar man nog att man var med i robinson och hade all tid i världen...
#107251
Svar: Vi testar Naimakka Parachute Cord Bracelet Oct 01 2013 20:19:31
Så lång tid tar det inte att göra ett sånt där armband, det är grundläggande makraméteknik med två knutar som går omlopp på vardera sida på ett mittensnöre. Med bra beskrivning eller stöd kan det ta någon halvtimme och då räknas den tid för att ta upp de knutar som även blivit fel.

Det jag undrade över var kring designen om den robusta känslan mot huden ifall det blir skavsår eller i alla fall tryckmärken. Samt om den bör bäras under våtdräkten eller ovanpå ifall att den ska användas som nödleash.
#107253

Logga in eller registrera dig för att kommentera.
Kommentera: 2 inlägg
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!