Facebook data

Digital Reflections from My 12 Lenses
Publicerad söndag 26 april 2009 av Oskar LindholmInnehåll / ArtiklarDe senaste veckorna har jag arbetat på ett litet projekt av undervattensbilder som startade för några år sedan. Resultatet kan ni kolla in på nyöppnade 6/5/4 i Stockholm eller här på nätet.Digital Reflections projektet startade för några år sedan när jag köpte min första vattentäta digitala kamera. Jag började ta med mig den ut de flesta dagar och sessions på mitt hemmabryt i Manly, Australien och på diverse ställen man tas till som resande surfare. Nu har jag gått igenom 12 st kameror och inväntar min trettonde från lagning. Förmodligen byts den ut till en ny som brukar ske. 6 st har jag gått o köpt i affären och lika många har jag fått nya från tillverkaren.

Nu är väl jag inte världens mest försiktigaste om mina kameror, men faktum är att jag nånstans i mitten av det hela insåg att ju mer jag utsätter mina kameror för påtagligt tryck från naturens krafter, med allt vad vågor har att ge, desto bättre resultat får jag i fotografierna.

Många kan säkert peka på ett enkelt sätt att komma bort från perfekta fotografier och skills bakom linsen, men för mig har det alltid bara handlat om att kunna behålla en liten bit av de syner som möter mig dagligen ute i line-up.

Färgerna, vindarna, havet, vågorna och naturens energi möter dagens digitala värld. Jag är minst lika delaktig i detta digitala nu, och tycker att resultatet blir något fantastiskt. Inte för att det ens till hälften kan återge verkligheten (som känns hur klisheeigt som helst o säga), men det är alltid kul med lite teknik vs. natur.

Eftersom de flesta bilderna från min digitala optik får aningen dassigt djup o mättnad i färger så har jag editerat dem och försökt efterlikna det ljus respektive session bjöd på. Vissa är i serie och andra inte, vissa roterade och endast en komposition, men inget är redigerat, modifierat eller tillagt.

Jag har satt en begränsning på 22 av varje printat motiv. 22 kr av varje såld print går till SurfAid International. Läs på mer www.surfaidinternational.com. Vänd aldrig havet ryggen och ge tillbaka till omgivningen där ni surfar! www.flowerhell.com/okar
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!