Facebook data

Rapport från Kap Verde
Publicerad torsdag 28 mars 2013 av RedaxInnehåll / ArtiklarVår medlem Fredrik Andersson bjuder på en liten surfrapport från Boa Vista i Kap Verde, som ligger i ögruppen Barlavento 500 km väster om det afrikanska fastlandet.

Nu har jag kommit hem från Boa Vista och tänkte att jag skulle dela med mig lite ifall det är någon annan som tänkt ta sig dit.

Vi bodde på ett all-inclusvie-hotell som heter Riu Karamboa som ligger ca 3 min körtid från flygplatsen. Hotellet liknade inte något annat jag bott på, då jag nästan aldrig bott på hotell och framför allt aldrig bott på all-inclusive. Så hur det står sig mot andra all-inclusive hotell kan jag inte svara på. Det var väldigt stort men upplevdes inte alls störande stort med för mycket folk, mer än vid någon middag då alla gäster samlades ungefär samtidigt. Lösningen blev att äta tidigare eller senare, d.v.s. runt 19.00 eller efter 20.30.Men över till det viktigaste, Surf! Direkt utanför hotellet är ett beachbreak som levererade riktigt bra vågor de första två dagarna för att sedan droppa markant. Shorebreaket var riktigt tungt första dagen, men då var det också swell på 3.6 - 4.2 meter. När man väl kommit ut bjöd det på fina vänstrar och högrar om vart annat. Åken blev nog som längst runt 100 meter. Det var som vilket beachbreak som helst, d.v.s. ganska strömt och något varierande vågor men de bröt någorlunda på samma ställe hela tiden. När swellet droppade dag två blev det mer lättsurfat och mindre jobbigt att ta sig ut, swellet var då runt 2.7 - 3 meter enligt prognosen. Dag tre droppade det ännu mer, men var fortfarande surfbart, då låg swellet på runt 2 meter. Dag fyra droppade det ännu mer och hamnade runt 1½ meter. Då vart det enligt mig för litet för att vara lönt att gå ut. Tog dock en kik på ett annat ställe som ligger på en udde längre söder ut och där fanns det surfbara vågor på en vänsterpoint. Gissar att denna point hade vart riktigt fin första dagarna.Vinden var ganska stark off/side-shore hela tiden och swellet kom från nordväst i stort sett hela tiden, utom sista dagen då ett swell från nordost dök upp. Valde dock att ta de lugnt vid stranden efter som vi bara hade ett par timmar tills flyget skulle gå.
Vattnet var med svenska mått varmt. Körde kortbyxor och rashguard hela tiden. Solen var mycket stark och p.g.a. vinden kände man inte riktigt hur hårt den tog. Annars var det coolt att ha sköldpaddor i lineupen. Förutom de var jag ensam varje dag utom dag 3, då två kitesurfare dök upp och körde några vågor.Överlag måste jag säga att det var en bra upplevelse och att om jag åker med familjen igen så hade det vart ett alternativ. Ibland får man kompromissa mellan familjen, all-inclusive, billiga cabinas och backpacking och då kan det vara ett alternativ. Fanns också en surfshop på stranden just nedanför hotellet, men maken till oengagerad och oinspirerad personal får man leta efter. Dessutom är det som det mesta på Kap Verde nu, väldigt dyrt. Hyra en NSP 7'2" med ca 5 - 6 år på nacken kostade 49 euro för en dag.Ett tillägg, jag hade med egen bräda och betalade 700:- t/r. Väskan fick då väga 15 kg, så två brädor är inga som helst problem om man vill dela på en dubbelbägg. Andra brädor än NSP och mindre vågkite-brädor runt 6 fot fanns inte att hyra.

Over and out / Fred
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!