Facebook data

Surfvolontärerna paddlade till ett nytt klassrum
Publicerad tisdag 09 augusti 2011 av RedaxInnehåll / ArtiklarHelgens paddellopp ”Paddle for Sandshoe” lockade 29 tävlande att samla in pengar till bygget av ett klassrum till skolan 13 de Diciembre i Las Tunas, Ecuador. Unga som gamla från hela landet hade tagit sig till Bockholmen och hjälpte vår förening samla in drygt 17000 kronor.

- Vi är så glada att så många hittade ut till Bockholmen för att göra en välgörande insats. Vår målsättning var att fördubbla förra årets deltagarantal på 17 personer, vilket nästan skedde! Uppslutningen och stämningen var fantastisk och jag är så stolt över vad vår förening har åstadkommit. Jag ser verkligen fram emot 2012, säger Sandshoes grundare och styrelseordförande Erik Lau.

Årets vinnare i kategorin ”mest insamlade pengar” blev precis som förra året Martin Bylund. Han vann ett klädkit från NORD. Vinnarna i kategorin ”paddla flest varv” blev Gustav Sjöberg och Paul Holtne med 10,5 varv som också fick varsitt kit med kläder från NORD.

Sex lag ställde upp i stafettloppet och tävlade om att bli Tag team-mästare. Segrarna och 2:an i de två kvalheaten tog sig till finalen. Väl i final vann vinnartippade laget med Mattias Lindmark och Patrik Sandevik med tävlingens bästa tid.

Svenska surfförbundet var på plats och presenterade 2011 års ungdomsstipendiater, Molly Gustavsson och Hugo Atterlid.

Stolta vinnare vid utlottning av priserna:
• Sex stycken Mahalo ukuleles – Hanna Borg, Erik Gunnarsson, Carl-Magnus Bylund, Per-Erik Bylund, Max Larsson, Nick Holmgren.
• Två presentkort på 1000 kronor till Xtravels Hossegor-surfcamp 2012 – Hugo Atterlid, Teun van Dooren.
• Två stycken longboard av Urskog – Gustav Bylund, Henrik Lingstedt.
• Två par Urbanears Plattan Navy – Patrik Sandevik, Andreas Monaxios.

Det årligen återkommande eventet ”Paddle for Sandshoe” syftar till att öka kännedomen om föreningen Sandshoe och de frågor föreningen vurmar för. Ett evenemang i sann Sandshoe-anda där man med sporten i centrum ger möjlighet att göra gott för mindre privilegierade.

- Bygget av klassrummet är planerat till februari 2012 och under hösten ska jobba hårt för att samla in de resterande medlen för att kunna genomföra bygget. Det kommer vara möjligt att stödja bygget på plats genom en av våra Sandshoe-resor om folk är intresserade, avslutar Erik Lau.

Sandshoe vill rikta ett stort tack till alla deltagare, bidragsgivare, partners och sponsorer!

Mvh,
Erik Lau
Ordförande | Chairman


sandshoe.org

Bilder från tävlingen finns på flickr.comOm Sandshoe
Sandshoe är en ideell förening vars ändamål är att bistå lokala organisationers insatser och utvecklingsprojekt inom områdena grundläggande utbildning, med såväl finansiellt stöd som med kunskap. Sandshoe ser potentialen i att med hjälp av surfing koppla ihop de som vill göra en insats med de som behöver hjälp. Bland annat genom våra Sandshoe-resor där man kombinerar surfing med volontärarbete.
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!