Facebook data

Okar om The Mr Sunset Story
Publicerad lördag 18 februari 2012 av RedaxInnehåll / ArtiklarEn dramatiserad film om surflegenden Jeff Hakmans liv är i görningen och vår gode vän Oskar "Okar" Lindholm är inblandad som art director för projektet. Surfsverige konfronterade mannen och sköt iväg några frågor om den kommande rullen...

Berätta lite om bakgrunden till projektet!

Det kom till mig för ett par månader sedan när film producenten Pierre Weisbein hörde av sig till mig och frågade om jag var intresserad att vara med. Han har hållit på med förarbetet till det här projektet i flera år och eftersom han är en hängiven surfare så är detta såklart hans egna drömprojekt. Jamie Brisick har skrivit ett treatment och min uppgift blev att sätta ihop en sajt kring projektet. Först och främst för att sälja in det till en regissör - och det är tunga namn på prospekta listan vill jag lova - och sedan för att gräva fram budgeten. Men Pierre har varit inblandad i sjukt stora Hollywoodrullar så det är inga konstigheter eller problem.

Vad var din approach till materialet du fick tillgång till?

Jag gick loss i den psykedeliska shortboardrevolutionens anda och tecken. En tid jag redan har hämtat stor inspiration från och kan mycket om. Med en mängd material framgrävt ur Hakman-familjens egna arkiv satte jag ihop grafik och en sajt som tar en med på den resa filmen ska göra. Lite som ett fågelperspektiv eller en tidslinje i collageform utifrån treatmentet som är baserat på boken "Mr Sunset" av Phil Jarratt. Den som läst boken eller kan sin Jeff Hakman vet att det finns galet mycket och intressant att plocka ur hans livslinje. Den mannen har haft ett rätt så trippat liv alltså, och det är en ära för mig att få vara med och jobba med den här filmproduktionen.Hur blev du inblandad och vad är din relation till Jeff Hakman som surfare?

Jag har sedan jag började surfa alltid haft ett STORT intresse för surffilmer och att kunna min historia i stil och utveckling inom sporten. Framför allt den psykedeliska eran av surfing - mitten av 60-talet till tidigt 70-tal - har tilltalat mig. Allt från dåtidens grafiska design och filmerna till individuella surfares stil och personligheter har inspirerat mig på alla möjliga sätt. Jag tror det syns i vissa surfrelaterade projekt jag jobbat med och det var det som ledde Pierre till mig. Han hade letat i flera år efter någon passande art director för detta projekt då han hittade mig och min intervju på Korduroy.tv

Jeff Hakman är onekligen en karaktär som man inte kan utelämna om man pratar om dessa tider... allt från Dick Brewer och shortboardrevolutionen till styrkan Hakman hade i stora vågor på Sunset Beach, Waimea, Pipeline och Honolua Bay. Sedan har vi delen med ett liv fyllt av droger, smuggling och alla klassiska karaktärer runt omkring som inte direkt gör det hela mindre intressant.

När tror du vi får se filmen på vita duken?

Svårt att säga. Produktionen hänger lite på det team som ska ta sig an filmen. Men de första pusselbitarna börjar hamna rätt och producenterna tror att inspelningen kan börja under sista kvartalet av 2012. Ingen aning om hur lång tid det kan ta därifrån.

När får vi se "Okar - The Movie" och vem kommer ta sig an huvudrollen?

Det kan nog dröja ett par år till verkar det som... Förhandlingarna om vem som ska spela huvudrollen pågår men sker bakom lykta dörrar, så jag kan inte ge dig några tänkbara namn idag tyvärr.

Tack för pratstunden och lycka till i Hollywood!

Kolla in mrsunsetmovie.com och läs mer på flowerhell.com
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!