Facebook data

Rädda Östersjön med WWF
Publicerad söndag 27 juni 2010 av WWFInnehåll / ArtiklarÖstersjön rymmer ett unikt ekosystem med ett fantastiskt djur- och växtliv. Den känsliga havsmiljön påverkas av flera faktorer, varav läckaget av näringsämnen från jordbruket är den enskilt största. Östersjön går fortfarande att rädda. Med din hjälp kan vi sakta men säkert blåsa nytt liv i vårt kära innanhav.

En synlig effekt är den årligen återkommande algblomningen, och under ytan breder bottendöden ut sig. Transporter, industriutsläpp, överfiske och våra personliga handlingar bidrar också till Östersjöns dåliga hälsa.För att få rätsida på problemen krävs att de folkvalda i de 9 länderna runt Östersjön börjar samarbeta på allvar. EUs jordbruks- och fiskepolitik måste också förändras för att Östersjön ska få en ärlig chans att krya på sig.

WWF jobbar aktivt för att rädda Östersjön så att kommande generationer ska kunna njuta av bad, fiske, surfing och andra naturupplevelser. På vår hemsida kan du se vad du själv kan göra för att hjälpa Östersjön att tillfriskna.Hissa Östersjövimpeln


Genom att bära rockvimpeln eller hissa båtvimpeln visar du att du stödjer WWFs arbete för att rädda Östersjön, och att du vill att våra politiker gör allt de kan för att havet ska få en framtid.

Tack för din insats!

Östersjövimpeln hittar du hos din ICA-handlare, på Destination Gotlands färjor och på wwf.se
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!