Facebook data

Pratstund med Surfers Lodge Peniche
Publicerad torsdag 10 januari 2013 av RedaxInnehåll / ArtiklarJust nu växer ett nytt svenskt surfcamp fram i Portugal. Vi sökte upp initiativtagaren John Malmqvist och frågade ut honom om projektet.

Vilka är ni som ligger bakom campet och hur kom ni på idén?

Jag har jobbat med surf under större delen av mitt liv och alltid drömt om att starta något eget. Jag lärde mig surfa i Kalifornien under 90-talet och har efter det spenderat fyra år i Australien. Under mitt resande har jag sett vad som fungerar och inte fungerar i form av boende. Detta gav mig idén att starta Surfers Lodge Peniche. Sen har vi Jakob Andersson. Även han har surfat i nästan hela sitt liv och har ett förflutet i restaurangbranschen. Mat har alltid varit en stor passion för honom, så att han skulle ansvara för Bar och Restaurang, blev ett enkelt val. Koppling till surf är viktigt för alla som jobbar med projektet.Berätta om campet och vad som gör det speciellt!

I hårda drag är Surfers Lodge Peniche ett förfinande av surfcamp-konceptet. När vi planerat bygget har vi utgått utifrån vad en surfare kan tänkas behöva. Designkonceptet är hämtat från 60-talets surfkultur på den tiden då surfare var välklädda och hade stil. Vi har försökt att i högsta mån återanvända material för att minimera påverkan på miljön. Gamla fiskebåtar blir till bardisk och bord. Delar av byggnaden som förut stod på platsen har krossats och använts till grunden för campet. Vi har även solceller på taket för att minimera användandet av smutsig energi. Konceptet lever vidare i alla lodgens delar. Restaurangen kommer i största möjliga utsträckning använda lokala producenter och ekologiska råvaror av högsta kvalitét. Mat är en central del av upplevelsen när man är ute och reser. Därför satsar vi på att vara den absolut bästa restaurangen i området. Lodgen kommer erbjuda tre olika typer av inkvartering. Våningssängar, dubbelrum och sviter. För att få en hemtrevlig känsla har vi gjort de flest rum så olika som möjligt. Ett rum är till exempel designat med inspiration från den berömda Woodstock-festivalen 1969. Ett annat rum har fått en Beatles-touch. Då menar vi självklart tiden då de var fullfjädrade soulsökande hippies resandes i Indien. Fokus kommer ligga på att erbjuda paketresor med boende, frukost och surflektioner.Varför Peniche?

Peniche är ett av de mest vågsäkra ställena i Europa. Det är så konsistent så att till och med Peniche stad har gått ut med en våggaranti. Den går ut på att om du inte hittar en våg i Peniche under din vistelse så får du pengarna för resan tillbaka. Varje år, i oktober, håller världstouren en tävling på den berömda vågen Supertubos. 2011 blev denna tävling korad som bästa stoppet touren. Peniche är dock inte bara för expertsurfare. I och med att staden ligger på en halvö finns vågor av alla sorter och man kan alltid hitta något bryt med offshorevind. Rev, pointbreaks, tubande beachbreaks och snälla nybörjarvågor - Peniche har allt.Vilken tid på året är bäst?

Du hittar alltid en våg i Peniche, men september till november anses vara bäst. Då är vattnet fortfarande varmt och vädret bra. I Portugal börjar våren mycket tidigare än i Sverige och hösten kan hålla i sig ända fram till jul.Vad finns det mer att göra i området?

Peniche har under lång tid varit ett mecka för golfare. Tre toppklass banor ligger inom 15 minuter från lodgen. Är man vinintresserad finns det bra vingårdar som erbjuder vinprovning. För shoppingintresserade finns ett av Europas största outlets i södra delarna av Lissabon. De finns även områden med mer exklusiva butiker där priserna ligger långt under andra storstäder i Europa. Sintra är en stad som andas historia utöver det vanliga. Man kan vandra genom vackra botaniska trädgårdar eller besöka någon av de makalösa slotten i området. Staden är utmärkt som en UNESCO World Heritage Site på grund av dess galna arkitektur och vackra omgivning. Sintra är en perfekt dagstur då den ligger endast en timme från lodgen.Hur tar man sig enklast till Peniche?

Många flygbolag flyger direkt till Lissabon, både från Stockholm och Köpenhamn. Restiden från Sverige är cirka 4 timmar. Därefter tar det en timme tills du sitter med en kall öl i jacuzzin på taket och blickar ut över vågorna.

Låter härligt. Lycka till med allt då John!

Surfers Lodge öppnar i sommar.
För mer information gå till surferslodgepeniche.com
 

Mer Artiklar

 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!