Facebook data

Alternative Rauk Reef 1999
Publicerad tisdag 14 mars 2000 av Petter CarlweitzInnehåll / Bilder

I början av oktober bar det av till Gotland för fjärde året i rad. Helgens prognoser lovade nordvästlig kuling men officiella Rauk Reef skulle trots detta inte hållas denna helg. Rädda att det inte skulle bli av alls, tog vi saken i egna händer, pressade in 9 pers i en gammal buss och satte kurs mot Gotland. Foto: Petter Carlweitz och Sarah Nilsson.

Lite på lyran och förväntansfulla strax innan läggdags på båten. Första anhalten när vi kom iland var Magasinet nere i hamnen, där traditionell frucka intogs under andaktliga förhållanden.
Sen bar det av till Norderstrands Camping för att fixa stuga. Jonas gamla Ford-buss fungerade som transport under resan. I den fick vi plats nio pers.
Vi åkte till Sveriges kanske vackraste surfspot, Högklint. Men där var platt så...
...vi drog söderut till Gnisvärd. Det var ganska mushit men vi ville surfa så det dröjde inte länge tills vi låg där och fajtades bland vågorna. Här försöker Petter komma ut i facet.
Oskar och Petter delar på en liten mother.
Kenny och Bisse rök ihop om vem som skulle sitta shotgun.
Efter surfet var det kontemplering på Dronken som gällde. Sen drog vi ner till Kallis för en surfcheck därefter till Ekans hus och filmvisning av Rauk Reef - The Movie.
Här står locsen i kö utanför huset. Pålle, Cobben, Johan och Jempa.
Sen bar det av till minirampen där Johan och Bisse dominerade stort. Här gör Johan sin Uphear Air.
Vi hann även med en longboardtävling i Sjukhusbacken innan det var dags att bege sig till campingen och ölen som väntade tålmodigt på att drickas.
Vi klättrade upp på klippan ovanför campingen och blev sentimentala. Oskar och David kramades.
Vi hittade en grotta i berget där vi kinesa ett tag. Här är Johan strax innan han fick cellskräck. Efter det gick vi till Munken och åt och festade med locsen långt in på småtimmarna. När vi vinglade hem hade stormen kommit. Vågorna slog upp över vägen där vi gick nere vid havet.
Stormen hade avtagit på söndagsmorgonen. Vi rullade upp till Fårö och Skalasand men det var platt. Så vi drog tillbaka till den stora ön och kollade Stenkusten och Kappelhamnsviken. Vågorna var där men det var för strömt och hårigt för några i gänget så vi kompromissade och drog vidare mot Irevikens förlåtande sanddynor.
Vi tog en titt på Storugns Point, ett fantastiskt ställe jag hade surfat några år tidigare.
Men Irevikens vågor var riktigt roliga och bjöd på otroligt långa repor.
Oskar på en höger.
Petter vinkar till fotografen...
Kolla in de mäktiga klipporna i bakgrunden.
Petter hänger fem och Kenny jublar.
Bisse stoltserar i sin nittiotals-outfit och...
...Oskar i sin åttiotalare.
Oskar, Jonas, Petter, Johan, Kenny, David och Bisse med cig i mungipan.
Något frusna men lyckliga efter många timmars surf. Vi riggade brädorna på taket och sa adjö till Gotland för denna gång.
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!