Facebook data

Creepy Fingers
Publicerad torsdag 19 oktober 2006 av Anders IngelstenInnehåll / Recensioner

Kategori: Film
Filmmakare: Ryan Thomas
Medverkande: Bruce Irons, Dean Morrison, Ozzie Wright, Gavin Beschen, Alex Gray, Jay Quinn, Mike Morrissey, Bol, Nate Tyler m.fl. Kör filmen i slowmotion och du kan faktist se bildtexten till alla surfarna.
Produktionsland: USA
Produktionsår: 2006
Kortfattat: North Shore action från det internationella Volcom-teamet.

Jag kan inte bestämma mig om jag gillar den här filmen eller inte. Ena stunden är den briljant och den andra stunden vill jag hellre köra igång min cirkelsåg och såga itu DVD'n.

Filmen är producerad i 8 och 16 mm vilket är totalt underbart, med sköna färger och med lite småkornig bild. Det gör att filmen får en det-är-lördag-du-är-bakfull-och-inget-surf-så-jag-kollar-hellre-en-surfrulle-känsla. Surfingen är främst hämtad från North Shore förra vintern. De symboliska och rätt meningslösa klippen på bl.a. en hemlös nerknarkad tjej (tror jag det är), folk som röker med tillhörande fisljud och den osammanhangande intervjun med Gavin är helt rätt och ger en skön vilostund till den intensiva surfingen.

Det som är negativt med filmen är att soundtracket stundtals är skit, t.ex. Ozzie Wrights band (med frugan på sång) är det värsta jag hört sen jag slutade att vara crustpunkare. Jag sitter hellre i en kall källarlokal, dricker folköl och lyssnar på punkbandet G-Anx från Jönköping i timmar än att få utstå en ton mer av Ozzie med fru.

Ytterligare så känns det att det mesta av surfingen har du sett förut, så inga grymma nya tricks eller vågor för er inovationshungriga surfare där ute. Filmen har inget bonusmaterial, vilket är skönt som omväxling. För er som funderar på tow-in har filmen ett underbart klipp som borde ses innan du köper din jet ski.

Filmen får 3 av 5 för den kom gratis med senaste numret av Surf Europe.
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!