Facebook data

Sverige får ett eget Surföl
Publicerad torsdag 10 juni 2010 av RedaxNyheter / SverigeJa, du läste rätt. Surfevolutionen i Sverige har kommit så långt att vi nu har vårt alldeles egna Surföl. Så här skriver Nynäshamns Ångbryggeri som ligger bakom det magiska dryckesverket:

"I sommar kan du svalka dig med en ljus och frisk ale med somriga toner av grape och citrus, bryggd för hängivna ale-älskare. Stenstrand SommarAle har fått sitt namn av Stenstrand som ligger i det vackra naturreservatet Ören på Torö. Stranden är känd som en av de bästa vågsurfingstränderna i Sverige. Denna ale bryggs med golvmältad malt från det anrika mälteriet Thomas Fawcett och humlas med tre amerikanska humlesorter. Till sist filtreras ölet genom vår humlekanon, fulladdad med humlekottar för att ge det extra mycket sommar. Som alla våra öl är den opastöriserad – och bryggd med omsorg och kärlek."

Om vår medlem Marcus Wärme som numera jobbar på bryggeriet har något med ölets existens att göra förtäljer inte historien. Från och med 1 juli kan den inhandlas från beställningssortimentet och lagerförs även av Systembolaget i Nynäshamn. Botten upp!
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!