Facebook data

Euro Juniors Recap / SM 2010
Publicerad tisdag 18 maj 2010 av SSANyheter / SverigeNi har väl inte undgått att junior-EM precis avslutats i Portugal där Sverige gjorde en liten insats med tre tappra tävlande och två omutbara domare. Bara att gratulera Frankrike till lagsegern!

Och även ett stort tack till alla eldsjälar och sponsorer som ser till att sådana tävlingar blir av och att en lilleput-surfnation som Sverige kan vara med och fäktas med dom mer etablerade.

Under dessa dagar har vi sett unga lovande surfare från olika europeiska länder och Marocko prestera i ibland svåra tävlingsförhållanden. Det kunde t.o.m. se ut som svenska vågor emellanåt! White Wash Warriors har blivit ett nytt uttryck. Warriors kan vi gärna behålla. Däremot ska White Wash bytas ut mot Green Room, Blue Face eller White Lip.

Tävlingssurf handlar om att kunna prestera under en tidsbegränsad period i olika vågförhållanden. Inte så lätt som man tror även om man kan tycka man redan är en skaplig frisurfare! I Sverige är det endast några procent av surfarna som fått känna på hur det är att dra på sig tävlingströjan och paddla ut till lineupen inför ett heat. Nu finns det åter chans att visa vad Du kan göra i vågorna med hjälp av en bräda, erfarenhet, uthållighet, strategi och ett jävlaranamma!

Två tävlingar med SM-status är planerade under hösten 2010:
– Shortboard-SM på Torö
– Longboard-SM i Salusand

* Båda dessa tävlingar körs en helg med samma standby-tid från 14-15 augusti och året ut.
* Det blir herr-, dam- och juniorklasser i bägge tävlingarna.
* Endast svenska medborgare kan pallplacera sig men mantalskrivna i Sverige utan svenskt medborgarskap kan ändå vara med och tävla.
* Om rätt prognos för dessa tävlingar inträffar samma helg, kommer Salusand att prioriteras p g a kortare surfsäsong i Norrland.
* Medlemskap i SSA eller ansluten klubb/förening krävs för att kunna ställa upp.

Tips! För er som vill satsa på tävlingssurf och även visa upp er för landslagsledningen, kommer ett träningsläger på 3-5 dagar att anordnas i Norge i början av hösten. Det blir 100% fokus på tävlingssurf, med fysisk och mental träning, domartips, bygga upp laganda mm.

Allt är inte färdigroddat i skrivandets stund men mer info om lägret kommer!

Utöver detta är även två events (utan SM-status) planerade i Skåne under 2010:
5-6 juni
28-29 augusti

Vår ambition är också att sända tävlingarna live på nätet – det vore hur soft som helst eller hur?! Dock är vi inte insatta i det tekniska och kommer ha mycket annat att pyssla med. Men det skulle uppskattas mucho mucho om någon eldsjäl kunde träda fram med kunskap och erfarenhet! En speaker och realtidsbloggare till varje tävling är också ett önskemål.

Så bara wax off wax on, ut och paddla, ut och surfa i väntan på första tutan.
Nu kör vi!

Swedish Surfing Association
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!