Facebook data

Longboard SM i helgen... kanske!
Publicerad onsdag 28 oktober 2009 av Martin BylundNyheter / Sverige

Tävlingsledningen för Svenska Longboard Mästerskapen i Salusand har bestämt sig för att gå ut med en första varning om tävling nu i helgen...

Det är inte lätt att vara surfare i norrland. Efter en underbar september (dock ej surf på helger) så drabbades oktober av ett flat spell med regerande nordvindar. Vintern har gjort sig obehagligt påmind. Jag surfade ett messy knähögt vindswell i söndags och höll på att frysa ihjäl.

Men nu talar Neptun sydvindar igen och kommande helg ser faktiskt lovande ut i nuläget. Sydvinden kommer någon gång, förhoppningsvis redan natten till söndag, och håller i sig nästa vecka. Just nu är tre tillförlitliga vädersajter överens om detta och frågan är bara om swellet når Salusand redan på söndag (kanske lördag eftermiddag) eller om den kommer för sent. Under torsdagen kommer tävlingsledningen ta det slutliga beslutet om vi kör eller inte.

Kan vi starta tävlandet redan på lördag så kör vi invigning på fredag kväll och surffest på lördag kväll. Når inte swellet fram förrän söndag kör vi kombinerad invigning och fest på lördag kväll. Dock siktar vi då på att köra igång invigning och fest relativt tidigt på eftermiddagen, ca kl 16 så att vi kan komma isäng någorlunda tidigt för att orka starta tidigt på söndag morgon.

Men om tävlingen kör igång söndag kommer vi ändå att köra “Inför longboard SM” med start fredag kväll. Det blir filmvisning och surfspel mm fredag kväll och lördag på dagen. Den som är sugen på att stanna kvar i Salu efter helgen kan naturligtvis göra det. Surfstugan och campingen är öppen och det vankas surf nästan hela nästa vecka.

Pray for surf and stay stoked!

Martin
Salusand soulsurfers

 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!