Facebook data

Rekordstarkt och lovande lag till EM!
Publicerad lördag 15 augusti 2009 av SSANyheter / Sverige

 Mellan 27/9 och 4/10 är det dags för de europeiska mästerskapen i surfing, Eurosurf 2009. Under en vecka kommer surfare från hela Europa slåss om EM-titeln på Kanalön Jersey och stranden Watersplash på öns västkust. Senast det begav sig var 2007 i Anglet i Frankrike när Portugal korades till vinnare och Sverige placerade sig på en 13:e plats.

- Målsättningen är självklart att placera oss bättre. Men lika viktigt är att de unga och lovande surfarna får en chans att möta starkt internationellt motstånd och bygga ett lag för framtiden, säger nye Team Captain Grant Rutter.

Truppen på 12 surfare som ska försvara de svenska färgerna leds av Sveriges främste tävlingssurfare genom tiderna Freddie Meadows som i år satsar på ASP-proffstouren. För närvarande är han rankad 37:a i Europa.

Sveriges andra young gun i truppen är Timothy Latte som spås en lysande framtid efter bra resultat i Portugals Pro junior-tävlingar under året.

Inte mindre än fyra landslagsdebutanter åker med till Jersey; Pontus Grafström, Eugenia Perez, Malin Göransson och Pontus Hallin.

- Det känns riktigt sweet att bli uttagen. Mitt mål är att surfa 110 %, sen var det tar mig återstår att se, säger regerande SM-vinnaren i shortboard Pontus Grafström.

- Jag blev väldigt glatt överraskad, hade ingen aning om varför, men fick mycket pepp inför Europaresan. Ser framemot att träffa hela svenska gänget, surfa nya bryt och testa på tävlingsgenren inom surf
, säger Pontus Hallin som kan ses som truppens skräll.

Flera har planerat surfresor utomlands för att ladda upp inför mästerskapet. Tvåfaldige svenskmästare i longboard Henio Skaldin åker till södra Frankrike i början av september för att finslipa formen.

- Jag såg Henio på Torö för några dagar sedan. Det såg väldigt stabilt ut så jag tror han kommer sticka ut med sin erfarenhet och troligtvis med några ess i rockärmen
, säger Pontus Grafström.

Eugenia Perez däremot laddar upp med thaiboxning på Keatkhamtorn gym utanför Bangkok förutom surfresor till Sumbawa och Frankrike.Nedan är fullständig landslagstrupp för respektive tävlingskategori med namn och tävlandes sponsorer:

Open herrar:
 • Freddie Meadows – Etnies, Swamis Surf Designs, Ocean & Earth, Saltopeppar.se
 • Seth Påhlsson
 • Timothy Latte – Lapoint, Mica Shapes
 • Pontus Grafström – Nord, 6/5/4
 • Pontus Hallin
 • Craig Shearer

Open damer:
 • Malin Göransson – Fahlén Surfshop, Imagine Surfboards
 • Eugenia Perez

Longboard:
 • Henio Skaldin – Friends of Aloha, Smith Optics
 • Peter Sahlberg – Surfakademin, Insight

Senior:
 • Chris Westerstrom

Masters:
 • Zafer Taylor – O’Neil, Dark Blue Boardshop

Det kommer att vara möjligt att följa det svenska laget framfart på SSA:s hemsida, www.surfforbundet.se, samt på European Surfing Federations hemsida, www.eurosurfing.org. Mer information följer närmare mästerskapets start.

För frågor och mer information, vänd er till tf Landslagsansvarig Erik Lau på Den här emailadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den eller +46-70-8220882.
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!