Facebook data

Åsikter från Adam Forslund
Publicerad tisdag 05 december 2006 av RedaxNyheter / Sverige

Dagen D närmar sig med stormsteg. På torsdag avgörs SSA's öde på Sveavägen när styrelsen samlar medlemmarna för ett extrainsatt årsmöte. Måndagens offentliga brev har gett upphov till minst sagt heta diskussioner på Surfforum. Personliga vendettor har uppdagats och gamla sår har rivits upp. Idag kommenterar Adam Forslund brevet till SSA's medlemmar. Att det ibland sprids lite missuppfattningar och osanningar som mer liknar personliga påhopp under forumdelen på olika surfsidor verkar höra till vardagen numera. Johan Cargelius, Binge Eliasson och Janne Ekstedts "öppna brev" hör dock till ovanligheten att de blåser alla klantiga foruminlägg långt ut till havs. Detta brev är av en så manipulativ form och brevförfattarna utelämnar konsekvent uppbackning i sina anklagelser och påhopp. Tillslut har man gått så långt att man klagar på sig själva?

Någon borde göra det mer läsvärt! Varsågoda - min version!

/Adam ForslundÅterupprätta SSA´s trovärdighet och existens!

Den nuvarande styrelsen, som röstades in under stort tumult på förra årsmötet, FEL 1: Mötet gick förvånansvärt lugnt till tack vare Rockaway Jonas har under sin verksamhetstid haft en stor osämja med inre stridigheter som följd. Invalda styrelsemedlemmar, ordförande Lee Burgess och kassören Christer Hedman, har hoppat av och andra, Johan Cargelius och Ants Neo har inte blivit inbjudna till möten! FEL 2: Eventuell skuld ligger hos Lee som var ordförande vid tillfället. Sorry Lee! Sittande styrelse har ärvt konflikten. Ni antyder att felet ligger hos spillrorna.

Vice ordförande Jesper de Ruvo och sekreteraren Peter Klang har – av allt att döma – agerat egenmäktigt för att personligen vinna terräng och fördelar. Det äventyrar hela SSA:s trovärdighet och existens! Såväl mot medlemmar som mot sponsorer. FEL 3: Inga exempel som uppbackar anklagelserna bara antydningar och påhopp. REDOVISA EXEMPEL!

Enligt stadgarna ska ett extra årsmöte utlysas när styrelsemedlemmar hoppar av.
Vi uppmanar alla medlemmar i SSA att delta i mötet den 7 december kl 19.00 i Binges lokal på Sveavägen 117. FEL 4: kallelse skickad till ett flertal mediapartners.

Styrelsearbetet – ansvar och roller
Styrelseprotokoll – mörkläggning eller slarv? FEL 5: Inga möten har kunnat hållas så varför krav om protokoll
Varför finns ingen redovisning på SSA:s hemsida? FEL 6: Redovisningar gör på årsmöten
Varför redovisas inte sponsorpengar? FEL 7: Håll ut till årsmötet
Vad hände med Sverigecupen? FEL 8: De försökte ju iallafall
Vilka presskontakter togs innan VM? FEL 9: Fler än någonsin – läser ni inte längre?
Hur mycket har det skrivits om Freddie Meadows fina placering på junior EM? FEL 10: Väldigt mycket och mer kommer – läser ni inte tidningar?

Styrelseprotokoll – mörkläggning eller slarv?
Alla styrelsemöten ska protokollföras och vara tillgängliga för medlemmar. Trots löften av ledamöter som valdes in under förra styrelsemötet har inte ett enda mötesprotokoll redovisats vid begäran! Det omöjliggör en kontroll av de beslut som berör alla betalande medlemmar i SSA!
Vi kräver att informationen om och från förbundet ska presenteras på förbundets egen hemsida! Så har inte skett!
Vi kräver att medlemsutskick och mail skickas från förbundets adressregister och hemsida. Inte från Nords eller någon annans näringsidkares hemsida. FEL 11: Om det nu är så viktigt vem som är avsändare av PRESSRELEASER kan väl ni hjälpa SSA nu när ingen i styrelsen behärskar eller har kontroll över hemsidan.
Finns alla gamla styrelseprotokoll tillgängliga från din tid Janne?

Köpta röster på årsmöte
Vid förra årsmötet avstod påtänkta styrelsemedlemmar från att ställa upp till val av styrelseposter då Nords ägare ordnat en mängd fullmaktsröster av icke surfande FEL 12: Alla är surfare - bara inte sugna på att gå på möten – helt i enighet med kraven för att få rösta – inte fusk alltså! Jag var själv på den listan och jag surfar bra mycket mer än brevförfattarna. vänner och familjemedlemmar med syftet att rösta in Nord kandidaturer. FEL 13: Nordkandidaturer heter det! Sedan årsmötet, har som vi nämnde ovan, två styrelsemedlemmar hoppat av på grund av styrelsens interna motsättningar. FEL 13.5 Delvis bidrog brevförfattarna själva till avhoppet. Motivera! Vadå? Det verkar ju inte finnas såna krav i denna diskussion.

Sponsorpengar – 75 000 kr ska redovisas!

Enligt uppgifter från SSA:s sekreterare Peter Klang har förbundet fått in 75 000 kr i sponsorpengar sedan förra årsmötet. Enligt kassören Krister Hedman har inga pengar inkommit till förbundets konto. Enligt beslut på tidigare årsmöte ska alla SSAs sponsoravtal slutas skriftligt och inkomster och utrustning upptecknas - vi kräver en redovisning! FEL 14: Krister är ju inte ens kassör längre och dessutom görs sånt på ordinarie årsmöten. Extra årsmöten inte till för sånt så på den punkten får ni hålla er. Saknas redovisning vis årsmötet har ni grund för era anklaganden och påhopp.

Sponsoravtal – brutna löften och trovärdighet!
Enligt styrelsen har SSA ingått ett huvudsponsoravtal med Quiksilver. På SM fanns Quiksilver inte representerade på något som helst sätt, istället syntes Nord på bland annat tävlingsjerseys och tävlingsflaggor? FEL 15: Quiksilvers rashar finns i gamla styrelsens ägo och otillgängliga för nuvarande – NORD lånade ut sina som vissa valde att vända ut och in. FEL 16: Det har aldrig existerat några tävlingsflaggor med NORD. Om ni sett några var god ta bild på dem och skicka till mig. Sponsorer är nödvändiga om förbundet skall ha råd att betala medlemsavgiften till ISA och det Europeiska förbundet. FEL 17: De ska även pröjsa era landslagsresor tydligen. Medlemsavgifterna täcker inte dessa kostnader.

Evenemang och tävlingar ska hanteras av SSA, inte av privata näringsidkare!
Tävlingsanmälningar till SM, EM, VM och veteran-VM hanteras och sköts av SSA, inte av privata näringsidkare. Medlemmar som vill anmäla sig till olika surftävlingar, där SSA är involverade, ska skicka anmälan till SSA. Det är inte acceptabelt att SM 2006 – enbart – utlystes på Nords hemsida! FEL 18: Nämn något fel i att en mediapartner publicerar en pressrelease. Flera surfare var på väg att missa tävlingen pga. detta. FEL 18.5 Jaså! Intressant att SSA slog deltagarrekord trots konspirationen att hålla vissa utanför. Måste SSA verkligen skriva brev för att nå sina medlemmar – kan inte somliga ta och engagera sig som alla andra för att få tag på info. Ni kan inte få allt serverat på guldfat som förr i tiden.

Svenska mästerskapen – administrativt fiasko!
Trots jättefina vågor och jättefint väder var årets SM det historiskt sämst organiserade surfmästerskapet någonsin. FEL 19: Men även det trevligaste och det som lockat mest deltagare och publik FRÅN HELA LANDET. Bästa surfarna var det också samt fler tjejer än vanligt. Ett exempel är domarnas förvirring när färgerna på heat sheets och jerseys inte stämde överens! Rätt 1: FAN! Det var det värsta! SSA:s vice ordförande, tillika delägare i Nord, och sekreterare stod för arrangemanget där prisbucklorna hade fel årtal, tävlingsflaggorna var otydliga, FEL 20: Skaffa glasögon! Vad är det för fel på grönt och rött?, signalhorn saknades och en domarkår med anknytningar till Nord bedömde merparten av tävlingen. Olämpligt då flera deltagare tävlade för Nord. RÄTT 2: Fast trots det åkte nästan alla NORD-åkare ut tidigare än vanligt? Dessutom var en av brevförfattarna med och ”utbildade” rookie-domarna innan start - oops! Borde han inte nämnt problemet med flaggorna – SKANDAL!

VM uttagning – ska inte SSA sköta nomineringarna?
På SSA:s hemsida beskrivs nomineringsprocessen för att få delta i VM. Årets uttagning till VM i USA har inte skett enligt SSA:s förordning! Henio Skaldin vann SM 2005 i longboard och kom på andra plats i öppna klassen och är därmed enligt SSA:s förordning kvalificerad till VM. Trots det har han ersatts av en person som verkar som återförsäljare av Nords brädor. FEL 21 Göran säljer mycket men inte NORD. Snarare är de KONKURRENTER för att använda ett trist ord. Denne person gjorde visserligen bra ifrån sig på VM och kom tvåa i SM på longboard, men hans kvalifikationer hade inte har samma status som Henio Skaldins. Den erkänt duktiga Freddie Meadows, (semifinal i junior EM,) FEL 22: Vid detta tillfälle hade inte EM genomförts kom med tack vare att en av Nords nomineringar självmant överlämnade sin plats. FEL 23: Freddie var ej medlem i SSA. Vi ifrågasätter team captains omdöme.
SSA:s sekreterare tillika Team Captain låter sina personliga värderingar och åsikter styra SSA:s arbete och laguttagningar. Hur kan man kvalificera sig till EM och VM om uttagningarna sker godtyckligt och/eller efter vänskapsrelationer? FEL 24: Intressant! Detta är ju brevförfattarnas expertområde!

Medlemskap – rutiner sköts inte!
När ett medlemskap i SSA betalts ska ett medlemskort ställas ut. Dessutom ska medlemmar erhålla medlemsförmåner! FEL 25: Förmåner finns det gott om. Hittills har all verksamhet, evenemang etc, enbart skett i Stockholm och i Nords varumärke. FEL 26: Glöm inte tacky.se, Hollywood.se, Olssons Video, Quiksilver och många fler.

Team Captain – vem är det?
Vilka förutsättningar och kvalifikationer krävs av en Team Captain? Under VM i USA utsågs Nordmedarbetaren Adam Forslund, av SSA:s sekreterare/team captain till vice team-captain, vi ber styrelsen redovisa kriterierna för uttagningen och hur de hanterat huvudsponsorn Quiksilver! Vilka andra blev tillfrågade att åka? FEL 27: Allla tillfrågades som gått de kunde. Resten komer väl på årsmötet. Det finns många mycket kvalificerade surfare i Sverige Rätt 3. Ja det gör det!

Master VM – medveten fördröjning? Fel 28: Ett fullt lag var anmält men ej spikat. Tyvärr drog ”någon” bort stolen när man frös förbundets möjlighet att betala in anmälningsavgiften i tid. SSA framstår nu som svagt och opålitligt i ISA´s ögon – bra jobbat! Trots att flera SSA medlemmar påtalat sitt intresse av att representera SSA och Sverige i Master VM i Costa Rica har styrelsen nonchalerat intresset vilket får konsekvenser eftersom tiden rinner iväg. Det innebär också minskad möjlighet för SSA att synas i medier och få pressbevakning som i sin tur ökar chansen att sluta bra sponsoravtal. Varför svarar inte SSA på mailförfrågningar? Oavsett om det är av ointresse eller brist på kompetens speglar inställningen en ignorans som är föga passande för en styrelse som utifrån att den väljs demokratiskt också bör fungera enligt demokratiska redovisningsprinciper!

Slutsatsen av detta är att det är viktigt att komma och lägga sin röst på medlemmar som tar ansvar för att sköta SSA i enlighet med givna stadgar och medlemmarnas intresse.
FEL 28: Slutsatsen är att ni tappat kontrollen och vill sätta käppar i hjulet för SSA för att ni aldrig levererat ens hälften av det spillrorna till styrelse gjort i år. Ni borde ha grundat en klubb istället för ett förbund.

Johan Cargelius, Janne Ekstedt och Binge Eliasson and Adam Forslund (now “vice” team captain)

Diskutera i Surfforum...
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!