Facebook data

Surfsverige RSS
Publicerad söndag 08 oktober 2006 av RedaxNyheter / Sverige

 Här visar vi hur du superenkelt kan utnyttja en av sidans många smarta funktioner med hjälp av Aktiva Bokmärken och RSS i din browser.
Image

Image

Firefox aktiva bokmärken.
Image

Image

Safari RSS.
Här visar vi hur du superenkelt kan utnyttja en av sidans många smarta funktioner med hjälp av Aktiva Bokmärken och RSS i din browser.

RSS som står för Rich document format Site Summary eller Really Simple Syndicaton, är ett standardformat för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar på Internet. Med hjälp av RSS kan du på ett enkelt sätt hålla reda på allt nytt som dyker upp på Surfsverige. Istället för att manuellt gå till sidan så uppdaterar en RSS-tjänst dig fortlöpande om de senaste nyheterna. Du behöver alltså inte ens gå in på sidan för att se rubrikerna.

Många av dagens webbläsare har inbyggda RSS-funktioner

På den första bilden kan du se hur du går till väga för att utnyttja denna funktion i Firefox som är vår favoritbrowser.

1: Gå till Surfsveriges framsida. Sen klickar du på A (se bild) och sparar bokmärket, förslagsvis i din Bokmärkesfältsmapp.
2: Nu kan du kolla de senaste rubrikerna under B.

Firefox finns både för PC och Mac och kan laddas ner gratis här.

Safari som bara finns till Mac har en inbyggd RSS-läsare. Eftersom sidan f.n. ser något konstig ut i denna browser så är det inget vi rekommenderar, men om du envisas med att använda den ändå så når du funktionen genom att klicka på RSS-ikonen på samma ställe som i Firefox. Då framträder en förvisso mycket stilig listning av de senaste nyheterna (se bild), men som sagt, byt till Firefox! Enligt utsago ska senaste versionen av Internet Explorer ha något liknande men det får du utforska själv.

Hoppas ni får lika mycket användning för detta som jag har!

/Redax
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!