Facebook data

SSA letar ny Landslagsledning
Publicerad tisdag 12 februari 2013 av RedaxNyheter / SverigeTyvärr har både både Anders Ingelsten och Jonas Lilja lämnat sina poster som ledare för det svenska Surflandslaget och SSA letar nu folk som vill ta över de hedersvärda uppdragen.

Anders Ingelsten


Anders Ingelsten lämnar posten som landslagsansvarig från januari 2013. Anders har varit inblandad i landslagsledningen sedan 2009 och skulle egentligen deltagit i EM samma år men fick förhinder. 2011 fick Anders tillsammans med Jonas Lilja ansvaret för hela landslagsverksamheten, som ju numer omfattar flera internationella tävlingar varje år. Tävlingskalendern för 2013 innebär t.ex möjligheter för inte mindre än sju olika svenska landslag.

Under Anders ledning har dom svenska surflandslagen lämnat dom tidigare fastcementerade sista platserna och börjat avancera uppåt i resultatlistorna. På senaste EM i Bundoran nådde Sverige 10 platsen av 13 nationer, inte minst tack vare Anders bejublade insats i Bodyboard. Junior och talangutvecklingsarbetet har tagit fart på allvar och tillväxten för svensk surfing är bättre än någonsin tidigare.

Den ursprungliga tanken var att Anders och Jonas skulle fortsätta att ha hand om landslagen t.om 2013 med årets kommande EM deltagande i fokus. Jonas tar istället hand om EM laget. Intresserade av att ta över Anders roll efter 2013 eller att hjälpa till med något av årets kommande landslagsinsatser ombeds kontakta styrelsen. Anders kommer inte heller att ställa upp för omval till sin suppleant plats i styrelsen.

"Med två bebisar i familjen har jag inte den tiden att lägga ner som jag hade förut. Jag kommer istället att fokusera på Masters VM i Triathlon till hösten", säger Anders.

Jonas Lilja


Efter två framgångsrika EM lämnar Jonas Lilja sin post i svenska surflandslaget. Jonas tog vid som Anders Ingelstens assistent 2011 inför Bundoran EM. 2012 följde han upp med att vara Team Manager för vårt svenska junior landslag.

"Jag har inga möjligheter att bidra på det sätt som jag vill under 2013 och då är det bättre att lämna över redan nu. Anders och jag tog på oss ansvaret på lägret i Portugal i maj 2011 och nu när Anders inte kan vara med längre är det helt enkelt inte samma sak. Det har varit roligt och inspirerande, först med kanonlaget på Irland och sen att få en första skymt av våra nästa stjärnor i Lacanau" säger Jonas.

"Det är jättesynd att Jonas slutar sitt landslagsuppdrag inom SSA, men samtidigt så respekterar vi hans beslut och hoppas att Jonas kan hjälpa förbundet på andra sätt i framtiden. Jonas har bidragit med så fantastiskt mycket positivt till SSA och dörren står alltid öppen för honom" säger styrelsen genom ordföranden Martin Bylund.

Även om SSA just nu står utan landslagsledning sedan Anders och Jonas valt att dra sig tillbaka kvarstår landslagsplanerna för 2013 och 2014 med första siktet inställt på EM på Azorerna till hösten.

Nu påbörjas arbetet att tillsätta en ny ledning för våra kära surflandslag och alla intresserade ombeds höra av sig till Den här emailadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den .

Via surfforbundet.se
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!