Facebook data

Sveriges första Surfroman
Publicerad fredag 28 december 2012 av RedaxNyheter / Sverige

Snart släpps Sveriges första surfroman. Den heter Lineup och det är vår vän Jonas Terning som ligger bakom verket. Boken utspelar sig i Surfsverige-redaktionens andra hem i Manly, Australien, så det är med stor spänning vi ser fram emot att lägga vantarna på ett exemplar.

Spännande debut i annorlunda miljö.

Jonatan lämnar Sverige och svikna löften bakom sig. Sticker till Australien. Hamnar i Manly, surfarnas paradis, där livet kretsar kring stranden. Jonatan fixar barjobb, träffar nya vänner, festar hårt, blir kär och börjar surfa. Han förälskar sig i det oändliga havet och vågornas kraft. Paddlar ut i lineup varje dag med vågornas sammanbrott som trumslag i öronen. Ligger aldrig still. Inte ens när vågorna är borta och havet är på väg att lägga sig för natten stannar han upp.

Vid horisonten tornar molnen upp sig. Århundradets vågor kommer snart träffa Manly. Jonatan tänker vara där, möta vågorna när de når lineup. Men när han förlorar både jobbet och kärleken brakar tillvaron samman. Han klamrar sig fast genom att sälja gräs, piller och kokain. Samarbetar med dörrvakten Kalolo och surfgänget Coogee Kids. Men det är en osäker tillvaro, minst lika flyktig som drogernas rus.

Lineup är Sveriges första surfroman. Om vågor som förför, vågor som förstör och om vad som händer när du håller andan alltför länge.


Jonas Terning, född 1980, är journalist och redaktör på Café. Han har det senaste decenniet skrivit om surfing från världens alla hörn och har bott i Manly, Australien. I dag bor Jonas med sin familj i Stockholm. Lineup är hans debutroman.

Läs mer här
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!