Facebook data

Svenska juniorlandslaget 2012
Publicerad onsdag 22 augusti 2012 av RedaxNyheter / Sverige

SSA har äran att presentera landslaget som representerar Sverige vid Eurojuniors 2012 som går av stapeln 8-16 september i Lacanau i Frankrike. För tredje gången genom tiderna ställer Sverige upp och i år sker det med ett rekordstort och starkt lag. Årets deltagande är en fortsättning på den juniorsatsning som inleddes redan 2010.

"Svensk juniorsurfing är på gång nu. Redan för två år sedan tog vi fram en plan för årets deltagande och skissade på ett dream team och det har vi fått till stånd nu. Årets juniorlag är både större och mer rutinerat än tidigare, surfarna har tävlat mer både på nationell och internationell nivå och är otroligt målinriktade och taggade. Det är ett bra gäng som vi kommer att få se mer av i framtiden, den yngste är ju enbart 11 år gammal", säger Anders Ingelsten, landslagsansvarig.

Juniorlaget har tränat tillsammans vid flera tillfällen sedan hösten 2011, senast i Norge i början på sommaren. Surfarna har har erfarenhet av tävlingar på internationell nivå efter deltagande på King of the Groms, ASP Pro Junior, Eurosurf 2011, förutom SM-tävlingar under senare år.

Deltagare:


Shortboard under 18: Nils Shannon (Doolin, Irland), Kristoffer Dietmann (Karlskoga). Shortboard under 16: Odd Persson (Mölle), Love Bergren (Heby). Shortboard, under 14: Christian Portelli (Lanzarote, Spanien). Longboard: Viktor Maiorana (Stockholm). Team Manager: Jonas Lilja (Lund). Coach: Patrick Ståhl (Stockholm / Biarritz, Frankrike). Assisterande Coach:
Erik Malmberg (Torsåker).
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!