Facebook data

Inför Surftream Open 2012
Publicerad fredag 17 februari 2012 av RedaxNyheter / Sverige

SSA:s ordförande Martin Bylund håller möte innan 2011 års tävling. Foto: surfforbundet.se

SSA:s ordförande Martin Bylund håller möte innan 2011 års tävling. Foto: surfforbundet.se


I morgon smäller det. Då tävlar några av Sveriges och omvärldens förnämsta surftalanger i Svenska Mästerskapen i Inomhussurfing: Hang Loose Surfstream Open. Platsen är Himlabadet i Sundsvall och 31 personer kämpar om den åtråvärda titeln.

Ung möter inte fullt så ung på Hang Loose Surfstream Open


Odd Persson från Mölle i Skåne är tillsammans med Love Bergren från Heby, tävlingens yngsta deltagare med sina 15 år. Odd var med på Inomhus-SM redan förra året och blev en ny positiv bekantskap för landslagsledningen. Men att surfa i riktiga havsvågor är en annan sak och frågan var hur duktig surfare som Odd egentligen är.Dessa frågor besvarades på landslagslägret i Portugal i maj 2011 där Odd imponerade så pass mycket att han blev uttagen till det seniorlandslag som i höstas deltog på EM i Bundoran på Irland. Odd surfade mycket bra i den tävlingen och visade att han är Sveriges nya stora talang inom vågsurfing.

På lördag sätts Odd återigen på prov och den här gången handlar det om Inomhus-SM i Sundsvall. Odd själv håller ner förväntningarna och säger “Ska bli sjukt roligt att få komma upp till Sundsvall och Himlabadet igen! Som alltid taggad till allt. Förra året blev en succé så vi hoppas på en favorit i repris. Lycka till allihopa. Surf’s up.”

Grant Rutter, eller Da Rat, är startfältets äldste deltagare med sina 50 år. Men Grant har en fysik som en 30-åring och med de erfarenheter som Grant har som surfare slår han ut resten av startfältet (nåja, inte Todd Holland kanske) på papperet.Men Grant håller även han ner förväntningarna och säger att “Surfa på en konstgjord inomhusvåg är en helt annan sak än att surfa utomhus. Det är inte alls säkert att man har en fördel av att vara en duktig surfare för det är så annorlunda att surfa Himlabadets inomhusvåg”. Grant ger dock ett råd till alla tävlande och det är att vara beredd på hårda wipeouts och att ta med armbågsskydd. Att slå ner i poolens hårda botten och kanter kan vara minst lika smärtsamt som att slå i ett rev.

Odd 15 år och Grant 50 år - båda är oerhört duktiga surfare, men vem behärskar Himlabadets stående inomhusvåg bäst? Cirka 11:30 på lördag vet vi svaret, för då möts Odd och Grant passande nog i samma heat i första omgången. Heat 6 är det som gäller. Odd vs Da Rat, kanske läge för en vadhållning!

Första omgångens Heat


Heat 1
Todd Holland
Anton Ros
Rodrigo Valdebenito
Maisam Nilsson
Daniel Hannu


Heat 2
Arvid Liljefors
Gustav Kalm
Markus Ginters
Henrik Pers
Sebastian Hansen


Heat 3
John Sandin
Love Berggren
Robin Larsson
Martin Berg
Johan Göransson


Heat 4
Lauren Holland
Gustav Bylund
Harald Hammar
Kristoffer Björk
Robert Gustavsson


Heat 5
Wiliam Åhlund
Joel Åberg
Fabian Ryd
Pär Nilsson
Emil Vestman


Heat 6
Gerry Schlegel
Odd Persson
Steven Anderson
Andreas Hasselblad
Grant Rutter
Björn Richie Lob


Workshop om svensk surfings framtid på Lördag


I samband med Hang Loose Surfstream Open anordnas en workshop om svensk surfings framtid på Himlabadet i Sundsvall. Svensk surfing utvecklas som aldrig förr, både vad det gäller nationell och internationell tävlingssurfing samt att fler och fler surfevents genomförs av olika eldsjälar runt om i Sverige. Vi alla som älskar surfing står mitt i denna utveckling och frågan är hur vi vill att svensk surfings framtid ska se ut.

I workshopen kommer föbundsstyrelsen, förbundets sponsorer, samarbetspartners, medlemsföreningar och surfare att diskutera olika frågeställningar på temat ”Svensk surfings framtid”. Med på mötet är SSA:s ordförande Martin Bylund, kassör Teun van Dooren och sekreterare Stefan Estassy. Det är alltså ett perfekt tillfälle att träffa styrelsen och framföra åsikter och idéer kring hur förbundet bör arbeta med att utveckla svensk surfing. Workshopen börjar kl 12:30 på Himlabadet i Sundsvall och alla är välkomna!

Läs mer på surfforbundet.se och surfforbundet.se/inomhussm2012
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!