Facebook data

Surflandslaget 2011 / EM på Irland
Publicerad söndag 19 juni 2011 av RedaxNyheter / Sverige

EuroSurf 2011 kommer vara baserat i Irlands surfing capital - Bundoran, 23 september till 2 Oktober 2011. Nytt för 2011 är två färre platser i Open Men. Det svenska laget är rekordungt med en snittålder på 27 år, ner från 34 år 2005. Ändå har laget betydligt mer tävlings- och surfrutin än något tidigare svenskt landslag. Sverige har sakta men säkert flyttat fram sina positioner i internationella sammanhang under senare år. Det finns därför stora chanser att rekordresultatet från senaste EM slås. Laget består av flera yngre förmågor som vi förhoppningsvis kommer att se betydligt mer av i framtiden. Andra nyheter är att organisationen runt om är ny och att Sverige ligger långt fram i förberedelserna samt att det finns uttalade mål för laget samt respektive surfare. Det finns fortfarande möjligheter att åka med som domare - ett utmärkt tillfälle för surfcoacher, instruktörer eller vanliga surfare att delta i ett internationellt surfmästerskap.

“Det är en otroligt spännande utmaning att få leda ett landslag tillsammans med Jonas på min hemmaplan – Irland. Skillnaden mellan nu och när jag själv var aktiv i landslaget är oändlig. Vi satsar på föryngring men det är så vi får ett landslag för framtiden. Förhoppningsvis ger det resultat redan i år, men vi vet redan att det är ett bra gäng vi fått ihop.” säger Anders Ingelsten, landslagsansvarig.

Följande personer kommer att representera Sverige...
Open: Nicklas Ivarsson, Odd Persson, Tim Latte, Freddie Meadows. Dam: Lisa Blom, Eugenia Perez. Senior: Nisse Blom. Master: Zafer Taylor. Longboard: Göran Sivertsson, Patrik Ingverud. Lagledning: Jonas Lilja, Anders Ingelsten.

Tävlingarna kan följas på tävlingssidan eurosurfbundoran.com och surfforbundet.se
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!