Facebook data

Surflandslaget 2011 / Masters VM i El Salvador
Publicerad söndag 19 juni 2011 av RedaxNyheter / Sverige

Masters VM 2011 går av stapeln i El Salvador 16-23 oktober. El Salvador har några av Centramerikas bästa pointbreaks och har länge varit ett populärt resmål för surfare från hela världen. Den lokala surfkulturen var vuxit sig stark i skuggan av alla utmaningar som landet har haft under åren. Som första större sport och surfevent i landet arrangeras i oktober ISA World Master Surfing Games på högerpointen i La Libertad.

Sverige har äran att vara på plats och representera med följande rutinerade landslag: Kahunas (Over 45): Henio Skaldin. Kahunas (Over 45): Johan Cargelius. Grand Kahuna (Over 50): Binge Eliasson.

Laget består av meriterade svenska surfare med ett flertal SM titlar i bagaget. Samtliga har representerat Sverige i flera landslagssammanhang ända sedan vi började delta i internationella mästerskap för 26 år sedan.

“Det är extra kul att vi med masterslaget kan visa på den åldermässiga bredd som Sverige numer har. Vi har landslag från junior till masters, surfare från 15 till 57 år, som deltar i aktiviteter och är med i olika landslag och varje år växer bredden. Masterssurfarna var med landslaget när våra andra landslagssurfare inte ens var födda och killarna är mer taggade och i bättre form än någonsin. Dom är en inspiration för oss alla och vi önskar dom lycka till.” säger Anders Ingelsten, landslagsansvarig. surfforbundet.se
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!