Facebook data

SBOCR avgjort!
Publicerad onsdag 12 januari 2011 av RedaxNyheter / Sverige

Freddie, Pontus och John på prispallen. Foto: Lars Malmqvist.

Freddie, Pontus och John på prispallen. Foto: Lars Malmqvist.


Surfakademin rapporterar: Den tredje årligen återkommande Svennebanana Open genomfördes med ett fantastiskt starkt startfält, stora delar av Sveriges absolut bästa surfare var på plats utanför ranchen Papa Pochote i morgontimmarna under måndagen och tisdagen. Tävlingen genomfördes under två dagar för att optimera bästa möjliga förhållanden - huvudhögt och glassy.

Semifinalerna var otroligt rafflande. I första semifinalen imponerade Freddie med den första klockrena tuben i Svennebananas tre-åriga historia - som avgjorde kampen om första platsen. Lars Källberg och Surfakademins Pontus Hallin följde varandra hela vägen till slutsignalen och slutade på samma poäng. I den andra semifinalen var det dags för en klassisk showdown. Hela Malmqvistklanen paddlade ut samtidigt - John, Niklas och Charlie - tillsammans med Manne Haglund. Vi har aldrig sett något liknande. Charlie levererade ett par signatursvängar som fick honom att knipa första platsen. Men kampen om andra platsen blev så tight som den bara kan bli - John, Niklas och Manne slutade på samma poäng. Urskiljningsheatet vanns av John tätt följd av Pontus.

I den legendariska finalen ställdes den tvåfaldige SBOCR-mästaren Freddie Meadows mot den tidigare svenska mästaren John Malmqvist, landslagssurfaren Pontus Hallin och up-and-coming Charlie Malmqvist. Freddie imponerade stort, och tog hem den tredje titeln, precis som Pontus som knep andraplatsen precis framför John och Charlie. Två klassiska dagar som lovar gott inför Sveriges surfframtid.
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!