Facebook data

Midsommartävling
Publicerad torsdag 20 juni 2013 av RedaxNyheter / SverigeTyvärr har förhoppningarna om en episk Midsommarstorm nedgraderats rejält enligt de senaste prognoserna. Chansen för surf finns kvar på många håll i landet, men de utlovade hårda vindarna vi såg i början av veckan lyser med sin frånvaro.

För att kompensera er så utlyser vi en tävling, där du som inte hunnit köpa surfromanen Lineup än har chansen att vinna ett signerat exemplar. Surfsverige lottar ut 3 böcker som en hyllning till detta mytomspunna väderfenomen. En storm som inspirerade Jonas Terning i arbetet med Lineup...

Jonas, hur har midsommarstormen letat sig in i en bok som utspelar sig i Australien?

– Midsommarstormen är inte med, men däremot har jag skapat en egen storm som heter Queenie, inspirerad av vår egen midsommarstorm. Queenie spelar en central roll i handlingen.

På vilket sätt?

– Jag behövde någonting som gjorde att huvudpersonen Jonatan stannar kvar i Manly när allt börjar gå åt helvete. Normalt sett, om du är ute på resande fot och saker och ting börjar gå riktigt snett, då har du alltid möjligheten att nyttja din returbiljett och återvända hem igen. Men Queenie gör att Jonatan är tvungen att stanna.

Vad är det som är speciellt med Queenie?

– Stormen uppenbarar sig extremt sällan, men när det kommer är det runt dagarna för firandet av den brittiska drottningens födelsedag. Precis som midsommarstormen är den alltså låst kring en speciell helg på året. Nu var det 20-30 år sen sist, men när Queenie kommer går Bommien av, en undervattensklippa utanför Manly som genererar galna vågor. Dom vågorna vill Jonatan surfa, det blir en revansch för honom, så han bestämmer sig för att stanna i Manly och invänta Queenie. Det är också en tacksam miljö att skapa en story kring. En storm i horisonten som kommer närmare och närmare och närmare...

Hur ser dina egna planer för årets Midsommarstorm ut?

– Jag kommer vara ute i Stockholms skärgård, med fru och två små barn, men har scoutat en del platser på ön där det skulle kunna funka om förhållandena är dom rätta. Håller tummarna för att stormen kommer.

Tävling


1: Ta en somrig, färsk surfbild och skicka den till Den här emailadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den
2: Vi lägger upp bilden i en tävlingsmapp på vår facebooksida
3: Sen är det fritt fram för alla att rösta på din bild genom att "Gilla" den.

De 3 bilderna med flest röster vinner varsitt signerat exemplar av Lineup. Tävlingen är öppen för alla som bor i Sverige och avslutas den 31 juli. Endast 1 bild per person. Vinnare utannonseras på Surfsverige. Glad midsommar!
 
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!