Facebook data

Inget Longboard SM i Salusand
Publicerad onsdag 17 november 2010 av RedaxNyheter / Sverige

Det känns verkligen trist att behöva konstatera att vi i tävlingsledningen tillsammans med Salusand soulsurfers beslutat att vi inte kommer att kunna genomföra någon tävling i Salusand under 2010. Vi viker oss för vädrets makter och Kung Bore som ger oss kyla, snö och mörker. Helgen som kommer bjuder på nordvindar, snö och riktigt kallt. Vi skulle i och för sig kunna hoppas på sista helgen i november men de praktiska förutsättningarna att kunna genomföra en tävling har blivit för svåra. Campingen har definitivt stängt för säsongen, området är helt oplogat och det finns ingen chans att få ner varken badtunna eller sekretariat-/domarvagn på stranden.

Vi har tittat på lite olika alternativ och det bästa just nu är att genomföra longboard SM på Torö samtidigt som shortboard SM. Detta ställer dock krav rent arrangörsmässigt men det ska vi givetvis fixa. Mer information om detta kommer.

Att inte kunna genomföra longboard SM i Salusand trots att vänteperioden startade redan i mitten av augusti visar med all tydlighet att vi inför 2011 och framåt måste hitta upplägg som ökar möjligheterna att kunna genomföra tävlingar. Detta ligger just nu högt på SSAs styrelseagenda.

Stort MAHALO för ert tålamod och stora hjärta för svensk surfing!
Martin Bylund, Ordförande SSA
 
4 Kommentarer
Svar: Inget Longboard SM i Salusand Nov 17 2010 07:20:56
Jättetråkigt, dels för själva tävlingen men även för man missar det sociala & den trevliga atmosfären hemma hos Soulsurfarna.
#91127
Svar: Inget Longboard SM i Salusand Nov 17 2010 07:37:31
-20 imorse

Tråkigt att inte få träffa alla Skåningar och alle ni andra som brukar komma upp!
Salusand blir väldigt ensamt så här i November-December så sällskap i vattnet och på
stranden är alltid uppskattat!

Nya tag nästa år, vi har ideer på hur vi skulle kunna lägga upp det!
#91128
Svar: Inget Longboard SM i Salusand Nov 17 2010 10:14:37
Som Perka skriver har vi i Salusand soulsurfers idéer på hur vi kan öka möjligheterna för att kunna genomföra tävlingar i Salusand och vår ambition är att genomföra en tävling även under 2011. Om det sen blir SM eller inte måste vi låta SSA få avgöra. Det är viktigt att vi låter andra som vill och kan arrangera tävlingar att få vara med, och visst vore det kul om SM gick av stapeln på ett nytt bryt längs Sveriges kust.

En sak som vi måste jobba på är att få ner vänteperioden. Att som arrangör ligga stand-by ända sedan mitten på augusti och hela hösten är alltför krävande. Det tär tyvärr både på familj och alla som är inblandade i arrangemanget. Det tror jag alla, familjer, surfare, sponsorer, media och funktionärer tycker. Nu har vi i och för sig haft maximal otur med surf just på helgerna, men det känns som vi borde hitta en lösning där vi inte är så känsliga för att pricka in surf vissa dagar.

Ett förslag skulle därför kunna vara att ha vänteperiod mellan 15:e juli och 14:e augusti och då ha alla dagar i veckan som möjliga tävlingsdagar. Okej, många är kanske borta på semester, men jag tror ändå att lika många har möjlighet att komma med kort varsel som man har en helg på hösten. Fördelen med att ha alla dagar tillgodo mellan 15/7 och 14/8 är att det nästan är ljust dygnet runt. Sen vore det underbart att kunna få bjuda surfare från andra delar av landet på riktig sommarsurf. Salusand kan vara hur vackert som helst på sommaren och det vore väl tusan om det inte blev surf någon dag under en hel månad.

Men har vi inte lyckats genomföra tävling innan 14:e augusti så begränsar man sig till helgerna fram till ex sista september. Och har vi då ändå inte fått något surf så är jag beredd att kasta in handduken och konstatera att det inte blev någon tävling i Salusand 2011.

Om det skulle vara så att vi kör på upplägget ovan och SSA har givit Salusandstävlingen SM-status, så måste vi hitta en reservplan om surf skulle utebli i Salusand innan sista september. Då skulle en reservplan kunna vara:
alt 1: Flytta tävlingen till annan plats i Sverige, kanske genom att skapa en mobil lösning för arrangemanget. Vänteperioden skulle då kunna vara helger under oktober månad med ex tre olika platser, kanske norrland, skåne, västkust, eller varför inte Gotland. Men det måste då vara väl förankrat med lokala surfare. Jag tycker definitivt att SSA endast ska arrangera tävlingar där en bra förankring med de lokala surfarna finns.

alt 2: Bestämma datum för SM-tävling i ex Hoddevik under okt/november månad (känslig fråga eftersom det känns bäst att kora en svensk mästare på svenska vågor). Men alternativet kan fungera som en sk nödlösning när vi gjort allt vi kan för tävling i Sverige.

Aloha!
Silversurfarn Salusand soulsurfers
#91137
Svar: Inget Longboard SM i Salusand Nov 18 2010 19:16:39
Det är otroligt tråkigt att höra. Har sett fram emot att komma upp på besök till de nordligare delarna av Sverige. Har hört väldigt mycket bra om tävlingen där uppe. Hela känslan runt tävlingen, människorna och inte minst all stoke där uppe. Men man får väl hoppas på en ny tävling när isen lossnar, SM eller inte
Hoppas ni får en eller annan dag med surf i norr i vinter mellan isflaken

//Peter
#91211

Logga in eller registrera dig för att kommentera.
Kommentera: 4 inlägg
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!