Facebook data

1
Sydamerika
#95887 Sydamerika 11 år, 10 månader sen Stoke: 1

Hector
Inlägg: 29
graphgraph
offline

Hallå!
Det är så att jag tänkta dra iväg på en resa till sydamerika med start i Colombia, för att sedan resa nedåt. Dvs, Ecuador, Peru, Chile, Argentina Osv. Någon som har tips på bra surf eller kanske bara ett riktigt schysst ställa man inte borde missa? Även tips på hur man reser bäst i sydamerika, buss, flyg, båt eller tåg?
Glömde visst skriva när men det är i Oktober tills vidare. Någon annan som kommer vara i krokarna då kanske ?
Tack på förhand
Hectorr
 
Logga in för att svara
#95921 Svar: Sydamerika 11 år, 10 månader sen Stoke: 2

surfchica
Inlägg: 165
graphgraph
offline

Du FÅÅÅÅR inte missa "el gringo", Iquique eller Maintencillo!!! i Chile...eller Pichilemu! Underbara ställen! Lovar dig om du reser längst kusten från Colombia kommer du att hitta folk på vägen som leder dig. Buss är bäst för surf, flyg tar dig fram snabbast, men sen måste du ta ngt därifrån.
Hur länge är du borta?
Lycka till!
 
Logga in för att svara
#95932 Svar: Sydamerika 11 år, 10 månader sen Stoke: 0

maia
Inlägg: 2
graphgraph
offline

Du får inte missa alla fantastiska ställen och vågor i Ecuador! Kommer det en swell från syd eller sydost är Playas ett måste! Inte upptäckt ännu av utländska turister, men på helgerna kommer det ganska många surfare från storstaden Guayaquil som ligger typ en timme bort. Typ elva pointbreaks, bara höger. Är swellen inte så stor är Engabao ett säket kort, annars Sharkbay eller Olas verdes, som båda är på gångavstånd från själva staden Playas.
Vill man ha schysst häng och vågor varje dag är Montanita ett måste. Partyby numero uno med beachbreak och pointbreak, som dock funkar bäst i slutet av december till april. Men där är så gott som alltid vågor. Vid nordlig swell måste du åka till Mompiche i norra Ecuador. Vänster pointbreak, hur lång som helst. Hör av dig om du vill veta något mer.
 
Logga in för att svara
#95939 Svar: Sydamerika 11 år, 10 månader sen Stoke: 1

Hector
Inlägg: 29
graphgraph
offline

Schysssst!! Känner mig som ett barn dagen före julafton, KAN INTE VÄNTA... Kommer nog att bli borta i 3 månader, men som sagt beror lite på budgeten. Ungefär vad är en rimlig budget i månaden?
Maia låter som du har varit bosatt i Ecuador? Tokgillar all information du kommer med iaf!
 
Logga in för att svara
#95960 Svar: Sydamerika 11 år, 10 månader sen Stoke: 0

maia
Inlägg: 2
graphgraph
offline

Yup, bodde nästan sex år i Ecuador och jobbade som surflärare och surfguide. Kom till Sverige för en månad sedan och ska testa att bo här ett tag. Hör av dig om du vill veta något mer.
 
Logga in för att svara
#95965 Svar: Sydamerika 11 år, 10 månader sen Stoke: 0

arRhenius
Inlägg: 3
graphgraph
offline

Missa inte Lobitos i norra Peru, galet skönt ställe. vänstervågornas paradis. Jag Åkte till södra chile oktober förra året, vi körde bil upp till norra peru. men vi mötte många som tog sig med buss.
 
Logga in för att svara
#95967 Svar: Sydamerika 11 år, 10 månader sen Stoke: 3

bumbum
Inlägg: 70
graphgraph
offline

som maia säger så är Ecuador riktigt sjysst! canoa är ett riktigt soft ställe .. mkt mer chill än montanita.. jävligt consistent beachbreak och skönt häng. Vi scorade bra vågor i engabao men take-off zonen e liten och localsen är många och duktiga så de kan va kämpigt att få vågor,

Men det jag verkligen kan rekommendera om du har tid , pengar och lite stake är att dra till galapagos. magisk natur , och djur överallt . och vågorna är sjuka om prognosen är bra. Loberia är ett grymt spot som ligger mitt i ett sjölejonrevir. så stora cleana vågor som bryter över jävligt grund stenbotten. starka strömmar, brazilianare och stora sjölejon som simmar runt dig.. och som gärna delar vågorna.

magiskt!

anton
 
Logga in för att svara
#96050 Svar: Sydamerika 11 år, 10 månader sen Stoke: 1

Hector
Inlägg: 29
graphgraph
offline

Låter hur grymt som helst! Jag är riktigt taggad på att dra en sväng till Galapagos, hur tar man sig dit och är det dyrt? Men det känns helt klart som ett must do. Tack för alla grymma tips och trix!
 
Logga in för att svara
#96151 Svar: Sydamerika 11 år, 10 månader sen Stoke: -1

kax
Inlägg: 56
graphgraph
offline

Kommer att va i Colombia från december , i Cali, deras största festival är då, feria de Cali . Sen blir det ut till kusten.
 
Logga in för att svara
#96162 Svar: Sydamerika 11 år, 10 månader sen Stoke: 3

Kung_Petter
Inlägg: 41
graphgraph
offline

När ska du dra? Vi funderar på att bila från san francisco och neråt, i höst o ett par månader frammåt. Bara tankar än så länge men fan va taggad man blir av alla ställen ni snackar om!!!
 
Logga in för att svara
#96276 Svar: Sydamerika 11 år, 10 månader sen Stoke: 3

bumbum
Inlägg: 70
graphgraph
offline

man flyger lättast ut till galapagos. biljetter tur o retur kostar mellan 2 o 3 tusen vanligtvis. när du e där ute går det att hitta billigt boende om man letar lite. sen kan du åka på dagsturer där ute o kolla djur o snorkla etc. de flesta tror att galapagos är sjukt dyrt o omöjligt för oss "luffare" men de går att göra relativt billigt!. kör hårt .
 
Logga in för att svara
#96782 Svar: Sydamerika 11 år, 9 månader sen Stoke: 1

Hector
Inlägg: 29
graphgraph
offline

Landar i Quito, Ecuador i mitten på oktober. Sen får man se vart det bär av, om det blir upp eller ner. Hoppas verkligen att man kan hitta en bra och billig biljett till Galapagos. Känns som ett ställe man inte vill missa..
 
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!