Facebook data

1
Reisetips - Hawaii
#94542 Reisetips - Hawaii 13 år sen Stoke: 1

Inge
Inlägg: 1
graphgraph
offline

Hei!

Planlegger en tur til Hawaii i juli, og lurer på hvor jeg bør surfe. Har forstått at det er sør/øst-kyst som gjelder, men er det helt flatt i nord? Hvor finner man beste kombinasjon av lite crowd og fine bølger for en surfer på intermediate nivå? Er sørkysten av Oahu bare crowds, turister og dårlige bølger? Kan nordkysten gi fine (små) bølger i blant? Eller er Kauai/Maui et bedre alternativ?

Tips til valg av øy, spots og bosted tas i mot med takk!
 
Logga in för att svara
#94545 Svar: Reisetips - Hawaii 13 år sen Stoke: 28

Gazzer
Inlägg: 2613
graphgraph
offline

åk INTE dit!!!
 
Logga in för att svara
#94548 Svar: Reisetips - Hawaii 13 år sen Stoke: -18

Tyreso_soulsurfer
Inlägg: 427
graphgraph
offline

Jeg er en hummer
 
Logga in för att svara
#94613 Svar: Reisetips - Hawaii 13 år sen Stoke: 2

jojo
Inlägg: 21
graphgraph
offline

Hej!
Sydsidan är det som funkar. Det finns många ställen hela vägen från Ala Moana hela vägen till Diamond Head. Väldigt mycket turister runt Queens (longboard) och i centrala Waikiki. Ett av de bästa ställena är Ala Moana Bowls. Jag vet inte om detta passar din nivå men det är en kanonvåg. Det ända som du skall passa dig för är localsen vid detta break. De kan vara väldigt aggro. Ett par hundra meter längre ner hittar du Kaisers som också är kanon. Bästa stället med mycket vågor och lite folk är Diamond head. Norra sidan är platt om du inte har riktig tur. Även om Makaha på västsidan är helt super, skall du inte åka dit. Väldigt mycket och halvfarliga locals. Surfrapporten ser du på vilken tv kanal som helst i samband med väderprognosen. Töm alltid bilen. Om du åker, ta en Kua aina burgare för mig i Haleiwa (North shore). ÅK!!!

J
 
Logga in för att svara
#94624 Svar: Reisetips - Hawaii 13 år sen Stoke: 0

henke15
Inlägg: 19
graphgraph
offline

Hej!
Har bott i Honolulu nu i fem månader och ska stanna en till. Finns mycket ställen med väldigt fina vågor, crowden går att undvika, mycket mindre folk ute på vardagarna. Kaiser och bowls är kanon, surfar du longboard är pops riktigt fint.

Håller dock inte med jojo om Makaha, surfat där säkert 10-15 ggr och aldrig träffat en otrevlig local! De är mycket trevligare där än på bowls enligt mig... Antar att det beror på vilken attityd du har i vattnet, paddla ut och snaka med några och släpp några vågor i början om du inte ligger absolut rätt.
 
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!