Facebook data

1
Tips på brädor!
#91947 Tips på brädor! 10 år, 4 månader sen Stoke: 0

Oesterholm
Inlägg: 1
graphgraph
offline

Tjena!

Har varit nere i Sydafrika ett par månader för att plugga. Passade också på att lära mig surfa i deras perfekta förhållanden. Surfat 3-4 gånger i veckan i ett par månader nu, så är väl inte nybörjare, men inte mycket mer än så heller. Har använt en 7.6 funboard för det mesta. Jag bor på Gotland här hemma och är sugen på att skaffa en bräda för lite sverigesurf så småningom. Skulle vilja ha lite tips på vilken typ av bräda som är bäst för att utvecklas vidare, har kollat lite på längre fish-brädor bland annat. Hur är brädorna från Crown? Har inte hittat så mycket info om dem?

Tack på förhand!

/ John
 
Logga in för att svara
#91957 Svar: Tips på brädor! 10 år, 4 månader sen Stoke: 9

våt dräkt
Inlägg: 72
graphgraph
offline

"Har använt en 7.6 funboard för det mesta."

Fortsätt med det! Eller en minimal i samma längd.
 
Logga in för att svara
#91958 Svar: Tips på brädor! 10 år, 4 månader sen Stoke: 7

Cagge
Inlägg: 318
graphgraph
offline

Hej John,
Med tanke på priserna nere i SA skulle jag köpa 2-3 brädor i en travelbag och bogsera hem till Sverige. Köp typ 6´8 - 7´4 minimals och behåll den som ser skönast ut. En bräda runt 7 fot är grundstenen i din framtida brädsamling. Sälj inte en bräda Du gillar! SA är så billigt............så mitt råd blir.
# 5,8´x 21x 2,7 fish
#7,0 x 21x 2,5 minimal.
# 7,6 x 19 x 2,5 semigun
Detta brädval borde täcka upp för resten av ditt liv, men en traditionell longboard hör liksom till,oxå.
PS. Detta gäller 70-80 Kg.Ds
Mvh
Cagge
 
Logga in för att svara
#91959 Svar: Tips på brädor! 10 år, 4 månader sen Stoke: 1

JLeft
Inlägg: 32
graphgraph
offline

Tjena.

Jag har den svarta Crownen (torö). Köpte den som första "shortboard"/fish. Jag är super nöjd med min bräda här hemma i svenska vatten. Har även haft den i Portugal. Den funkar riktigt bra när det är lite mindre vågor med mindre kraft, har aldrig haft den i några vassare vågor dock så vet inte riktigt hur den fungerar då.
Skulle varmt rekommendera den som första bräda efter att man kört funboard.. Den har mycket volym så det är lätt att paddla in i vågorna samtidigt som den är liten och kompakt som gör att den svänger bra!

Hoppas du hittar vad du söker!
Ciao
 
Logga in för att svara
#92009 Svar: Tips på brädor! 10 år, 4 månader sen Stoke: 5

hman
Inlägg: 376
graphgraph
offline

Långsammare, slöare vågor i Svea + att du är tyngre pga allt gummi så allt annat lika så behöver du mer volym i en bräda här än t.ex SA. Beroende på hur stor du är så kanske den röda Crown funkar bättre för din nivå. Jag har en sån och tycker den funkar fint för typiska sverigedagar. Jag väger 90ish (har inte vågat kolla efter all julmat...). Om du bara surfat 7'6 minimal så tror jag du blir frustrerad med en för liten bräda i svenska förhållanden
 
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!