Facebook data

1
Tasmanien
#2719 Tasmanien 17 år, 6 månader sen Stoke: 2

SFL
Inlägg: 59
graphgraph
offline

Någon som varit på Tasmanien och sitter på kunskaper angående kvaliteten på surfet, temperaturen = våtdräktstjocklek, hur våg- osäkert/säkert det är under februari - juli? Annat övrigt?

Emottages mycket tacksam såklart
 
Logga in för att svara
#2720 Svar: Tasmanien 17 år, 6 månader sen Stoke: 15

Daniel
Inlägg: 1509
graphgraph
offline

Var där, två dagar efter stormen julen 98/99 (då 7 omkom i Sydney to Hobart Race), 80% av folket på Tazmanian Devilcat som blåste på över Bass Strait i 40knop kalvade. Vi körde runt hela ön på 7-8dgr, men såg inget epic-surf, alltså mestadels i Januari då. Å andra sidan hade vi inte räknat in något heller, så vi hade inte ens tagit med brädorna.

Det finns helt klart sidor på ön som är välexp. för swell, så det kan nog allt smälla på där i den period du anger. Ön är tempererad med väldigt olika karraktärer över ön. Blommigt och grönt i norra delen, klippigt i en annan, söndergrävda landskap för gruvindustrin, sjöar, skog och grottor, tror att du kan åka skidor där på vintern också.

Vi klättrade (gick) uppför Cradle Mountain, det rätt schysst, så gillar man vandring också, så är det helt klart ett bra ställe att besöka.

Vet att Tazzie bl a omnämns i World Stormrider Guide vol2, osäker på om den är med i Footprint Surfing the World, har inte kommit till Oz där än. Räkna med kallt i vattnet, vet att vi badade, det kanske var 15-16, om inte kallare. Ta ansats för Melbourne kyla, dra sen av ngra grader.

Faktist en av få ställen jag kan tänka mig att besöka igen, utan surfbräda, så bra var det. Drick det lokala ölet, Boags draught!
 
Logga in för att svara
#2723 Svar: Tasmanien 17 år, 6 månader sen Stoke: 0

Corner Lappland
Inlägg: 65
graphgraph
offline

Go dagen... Bodde i Tassie i 9 månader i 04/05. Speciellt ställe med massa mäktig natur å massa bra surf om du tajmar det rätt. Mkt feta swell från sw där ibland vinden följer med å blåser sönder det. Östkusten har mkt stränder å points å påminner mkt on "den stora ön". Södra å speciellt väst kusten hamras av mkt tunga swell å har seriös surf å bjuda på. Där i mellan finns hur mkt älvar å skogar att vandra genom som Daniel oxå sa. Bruny Island är kanon å har mkt bra surf. Åk dit! Tassie är känt för sina otroliga urskogar å det råder seriösa konflikter mellan trädkramare å rednex. Finns massa duktiga trähantverkare som gör dom mest fantastiska möbler, båtar å konstverk av Tassies unika trädslag. Kolla in dom på gallerier runt hela ön. Hobart är en skön liten storstad där Salamanca Markets på lördagar rekommenderas. Kolla även in den lokala whisky baren som destilerar själv. Massa gott öl oxå som sagt...
Du bör klara dig med en bra 4/3 dräkt, kanske ett par skor å en huva för dom kallaste dagarna i juli.
Enjoy!
 
Logga in för att svara
#2726 Svar: Tasmanien 17 år, 6 månader sen Stoke: 2

SFL
Inlägg: 59
graphgraph
offline

Koolt! Tack.

Då ni verkar ha koll på stället kommer således följdfrågorna. Om man bor i Hobart finns det surf inom gångavstånd eller är bil ett måste?

För att ta sig ut till Bruny Island kan man räkna med att det är ett eftermiddagsprojekt eller ett helgprojekt?

Är peppad på att få ut så mycket surf som möjligt under vistelsen och är lite rädd för att det inte kommer att leva upp till förväntningarna jämfört med kanske guldkusten eller nz under samma tid.
 
Logga in för att svara
#2727 Svar: Tasmanien 17 år, 6 månader sen Stoke: 15

Daniel
Inlägg: 1509
graphgraph
offline

Förutom att tömma Corner Lapplands hjärna på erfarenheter, så är mitt tips att skaffa dig en surfguide bok eller två, Lonely Planet Tasmania är inte heller dum att ha, för de dagar då det inte blir surf.
 
Logga in för att svara
#2746 Svar: Tasmanien 17 år, 6 månader sen Stoke: 3

cosmocat
Inlägg: 175
graphgraph
offline

shipsterns, hehe...
 
Logga in för att svara
#2748 Svar: Tasmanien 17 år, 6 månader sen  

Corner Lappland

Ska återkomma SFL, first thing's first though.... Unstad matar idag, yum yum....
 
Logga in för att svara
#2979 Svar: Tasmanien 17 år, 6 månader sen Stoke: 0

PeraG
Inlägg: 1
graphgraph
offline

Tjena!
har vart nere i Tas ett gang ganger nu och drar du dit sa kommer du garanterat fa en grym tid! Bor du inne i Hobart sa har du runt en halvtimme ner till bryt som Park Beach eller Cifton pa south arm. Har du tur sa far uppleva ett sk "point swell" som far dom annars sa platta pointarna pa south arm att bryta (magiskt)

Har inte surfat nat nere Bruny Island (an) men det ska ju enligt manga + Corner vara grymt!
Finns otroligt mycket bryt att dra till och till skillnad mot sa manga andra stallen i Oz sa ar det ratt glesbefolkat.
En annan fordel ar ju att det ar en forhallandevis liten o, sa ar du pepped sa kan du ju tex surfa vastkusten pa morgonen och ost kusten pa eftermiddan/kvallen....

Dra dit men ta med den VARMA vatdrakten!
Hor av dig om du drar dit sa hookar vi upp
Ha det
/Per

Kolla in den har sidan for lite inspiration
www.stugibson.net
 
Logga in för att svara
#3021 Svar: Tasmanien 17 år, 6 månader sen Stoke: 2

SFL
Inlägg: 59
graphgraph
offline

Låter grymt! Fan vad peppad man blir nu då..

Hoppas verkligen vi får anledning att hooka upp.

Tack
 
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!