Facebook data

1
Enklast dingfixen på fenpluggar
#111897 Enklast dingfixen på fenpluggar 6 år, 1 månad sen Stoke: 0

Black Water
Inlägg: 2
graphgraph
offline

Körde in i en sten. Höger och vänster fenpluggar måste bytas. Så hur lagar jag detta på enklaste sätt? Är det något som är svårt eller är det bäst att betala dyra pengar för att få det fixat? Det behöver absolut inte bli snyggt lagat. Enkelt men hållbart. Ytterlagret är av epoxi.
 
Ändrat av Black Water
Logga in för att svara
#111898 Svar: Enklast dingfixen på fenpluggar 6 år, 1 månad sen Stoke: 1

vslater
Inlägg: 27
graphgraph
offline

Om du inte är så petig:

Köp lamineringsepoxi, sandpapper, microballonger, lite glasfiberväv och en spackel. T ex detta kit: surfers.se/ovrigt/reprationsmaterial/big-ding-polyester-reprations-kit-1

Tillverka lite spackel av epoxi och microballonger, klibba i hålet och tryck tillbaka bitarna så som de satt förut. Låt härda.

Slipa ner runt de vita delarna på pluggen samt en knapp decimeter utanför brottområdet. Slipa mest närmast hålen för fenorna i boxarna (här kan du slipa hela vägen ner till plasten om du orkar) och fejda utåt.

Skruva in skruvarna i fenboxarna, Tejpa igen hålen för fenor och skruvar i fenboxarna med silvertejp.

Klipp till glasfiberbitar stora nog att täcka de slipade områdena. Dränk in de i epoxi (utan mikroballonger) och använd spackeln till att pressa ut överflödig epoxi mot ett plant underlag.

Tryck fast bitarna med spackeln över boxarna. Låt härda.

Slipa glasfiberkanterna flush mot övriga brädan. Lägg brädan så att boxarna ligger horisontellt. Mixa lite mer epoxi och häll över glasfiberbitarna. Svabba ut över hela slipade området med en disksvamp eller pensel eller något. Låt härda.

Slipa hela området tills det är flush med övriga brädan, särskilt vid boxarna där du ska slipa igenom den nya glasfibern tills tejpbitarna släpper. Finslipa med de finare slippappren.
 
Logga in för att svara
#111915 Svar: Enklast dingfixen på fenpluggar 6 år, 1 månad sen Stoke: 0

Black Water
Inlägg: 2
graphgraph
offline

Tack för beskrivningen vslater! Jag kollade in några youtube rullar och åkte till biltema och köpte allt. Nu är jag inne på sista härdningen och jag tror det kommer bli bra! Hoppas på vågor så snart brädan är klar så att jag kan testa att det håller.
 
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!