Facebook data

1
Longboard-surf på Teneriffa
#111108 Longboard-surf på Teneriffa 7 år, 8 månader sen Stoke: 0

albin_85
Inlägg: 3
graphgraph
offline

Efter 4 månaders väntan för läkning och rehab av två brutna revben efter surf är det äntligen dags igen! Årets första surfresa är bokad och det bär av till Teneriffa över påsk och veckan efter.

Har bläddrat i stormrider, kollat magic seaweed och googlat runt för att kolla vilka spots vi ska satsa på. Det verkar finnas många fina revbryt för framförallt shortboards och en del farliga bryt där man behöver ha koll på stenar och grunda rev osv. Las galletas, el conquistador, almáciga verkar något lugnare och har förstått att La Izquierda ska funka bra på mindre dagar men vi behöver all hjälp vi kan få med detta. Någon som varit där och vet mer?

Vi är två medelgoda longboardare som så smått börjar hänga ut lite tår och tar tacksamt emot alla rekommendationer på spots eller annat sevärt vi kan få!

Tack på förhand!
 
Logga in för att svara
#111109 Svar: Longboard-surf på Teneriffa 7 år, 8 månader sen Stoke: 3

cobben
Inlägg: 122
graphgraph
offline

Bajamar är riktigt bra, speciellt vid ett swell på 1.5m<.
www.surfferien.de/public/images/images_content/bajamar2.jpg

Bryter över sten (vissa ligger nära eller över ytan närmare stranden vid lågvatten), men känns inte som ett farligt bryt. Parkera i Punta de Hidalgo som du ser i bakgrunden på bilden och gå längs stranden som ni når via hamnen. Vid lilla stranden vid hamnen finns även en riktigt bra vänster.

Inte surfat, men Igueste ska vara lika bra som crowded då det funkar. Kräver stort NO-swell.
 
Logga in för att svara
#111112 Svar: Longboard-surf på Teneriffa 7 år, 8 månader sen Stoke: 0

albin_85
Inlägg: 3
graphgraph
offline

Tack för svar Cobben!

Ser riktigt fint ut så det blir att kolla in! Funkar bäst på hög eller lågvatten? Är stenarna runda som på torö eller mer lava-spetsiga?
 
Logga in för att svara
#111113 Svar: Longboard-surf på Teneriffa 7 år, 8 månader sen Stoke: 3

cobben
Inlägg: 122
graphgraph
offline

Funkar på alla tides! Stenarna på stranden är runda och släta. Under ytan är det större stenar (alltså inte som på Torö där även botten till mångt och mycket är mindre sten) - men även de är relativt släta. Så ingen vass lava att skära sig på. Ni behöver inga skor, även om det kan vara skönt att gå i vanliga skor till brytet då det är en bit att knalla.

Skriv in: Camino el Toscalito, 25, 38240 Punta del Hidalgo, Santa Cruz de Tenerife, Spain

I Google Maps, så kan ni parkera i de krokarna nånstans. Sedan bara gå den vägen ner till stenstranden ner till brytet som ligger här: 28.560897, -16.334519 (skriv in i google maps)

Man kan även surfa på andra sidan, alltså närmare byn Bajamar: 28.557266, -16.339085

Eller den schyssta vänstern som finns där ni går ner till stranden från vägen: 28.563604, -16.332886

Testade även att surfa Socorro några gånger, men gillade inte den vågen. Fick tyvärr inga dagar på Spanish Left, eller Conquistador (där jag bodde med familjen...) Så var lite segt att köra till andra sidan. Körde 100mil på 1 v

Have fun!
 
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!