Facebook data

1
Gran Canaria på sommaren
#109295 Gran Canaria på sommaren 7 år, 4 månader sen Stoke: 1

crazynick
Inlägg: 167
graphgraph
offline

Ska kanske åka till Gran Canaria om några dagar, sista minuten. Hur är det med surfet där på sommaren? Blåser det hela tiden? Kollar prognoser och det ser inte ens ut som att det lägger sig på kväll/natt/morgon. Antar att det är passadvindar som spökar.

Nån som har stenkoll? Bra bryt? Kanske finns något som är skyddat? Hela veckan ser ut att bjuda på 1-1,4 meters nord/nordost swell och vind 7-10 m/s också nord/nordost. Period 6-10 sek.

Fattar ju att det inte direkt blir magi, men lite vågor borde man kunna pressa ut?!

Tacksam för svar!

//N
 
Logga in för att svara
#109296 Svar: Gran Canaria på sommaren 7 år, 4 månader sen Stoke: -1076

IST
Inlägg: 797
graphgraph
offline
Donerat Brons

Kan vara svårt att ta skydd från vinden om den kommer från samma håll som swellen men kan ju finnas lokala ställen som skiljer sig. Typ när det blåser nordost och swellen kommer från nord kan du testa surfställena på norra ön där det finns en udde med berg som skyddar från vinden. Ett av de mest besökta surfställena heter La cicer. Det finns några surfshoppar i närheten som du kan få mer tips på.
 
Logga in för att svara
#109297 Svar: Gran Canaria på sommaren 7 år, 4 månader sen Stoke: 1

crazynick
Inlägg: 167
graphgraph
offline

Jo kan tänka mig det.... och om man inte heller kan scora offshore/lugnt på morgonen måste man ju leta ställen med nån slags skydd.

Nån mer som vet nåt göttigt?
 
Logga in för att svara
#109299 Svar: Gran Canaria på sommaren 7 år, 4 månader sen Stoke: 0

petsjo
Inlägg: 2
graphgraph
offline

El Confital i norr har skapligt skydd för vind. Spanjorerna kommer dit först vid efter 10. Runt Confital finns det även en del små bryt som även kan vara värt att kolla. Längs motorvägen som löper söderut från Las Palmas verkar det finns en del små strandbryt som eventuellt kan fungera. Inne i Las Palmas kan det även vara värt att kolla in El Loret. Se upp för sten. La Cicer bjuder på någon sorts surf alla dagar exklusive helgfria söndagar. Lycka till!
 
Logga in för att svara
#109300 Svar: Gran Canaria på sommaren 7 år, 4 månader sen Stoke: 1

crazynick
Inlägg: 167
graphgraph
offline

Jo kollade på läget för El Confital och den borde ju kunna få side/offshore på NO-vindar. Men måste det inte vara större än 1-1,5 meter swell för att det ska bryta där?

Tack för svar!

//N
 
Logga in för att svara
#109305 Svar: Gran Canaria på sommaren 7 år, 4 månader sen Stoke: 0

petsjo
Inlägg: 2
graphgraph
offline

Det vågar jag inte svara på, men det finns som sagt ett par mindre bryt där i krokarna som ska funka vid mindre swell. 1-1.5m + lågvatten så hittar du garanterat något.
 
Logga in för att svara
#109353 Svar: Gran Canaria på sommaren 7 år, 3 månader sen Stoke: 1

crazynick
Inlägg: 167
graphgraph
offline

Liten rapport då: Surfade Las Canteras två dagar. Swellet var som sagt 1-1,5 meter N/NO. Vilket genererade små midjevågor. Sjukt mkt folk och många nybörjare. Väldigt korta rides. Kul och lekfullt men inte så mkt kvalitet.

Åkte sen längs nordkusten och kollad några spots. Vagabundo såg ganska stort ut, och lite freaky. Ingen i vattnet så hoppade inte i. Surfade dock två sessions på Los Enanos i San Andres. En toröliknande stenstrand. Typ brösthögt, konstigt nog ganska skyddat från vinden. Bra vibe, medelbra surfare, typ 15-20 pers. Så det var inte så trång. Kan rekommendera stället! Men gissar att det blir stooort om swellet är större.
 
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!