Facebook data

1
Oaxaca - Mexiko
#108861 Oaxaca - Mexiko 7 år, 9 månader sen Stoke: 9

jacobw
Inlägg: 544
graphgraph
offline

Någon som varit i Oaxaca i Mexiko? Jag planerar ca 2 veckor där i Juli ( bor i Puerto Escondido), och uppskattar tips på aktiviteter, surfspots, sevärdheter osv.

Finns det bara det tunga beachbreaket och den slöa pointen att surfa på? Jag kommer ha tillgång till bil, så har inget emot lite utforskning, men om någon kan peka mig i rätt riktning så skulle det uppskattas!

Hur är utbudet där nere? Jag misstänker att jag inte kommer vilja ta med någon liten 6'0a eller nåt från Sverige, utan att man hellre köper något lite rejälare där? Priser? Enkelt att bli av med innan man ska flyga hem? (eller kanske knäcks alla på playa zicatela).

Andra saker man "måste" ha sett eller gjort?

Tacksam för svar!

J
 
Logga in för att svara
#108862 Svar: Oaxaca - Mexiko 7 år, 9 månader sen Stoke: -2

Frasselinho
Inlägg: 39
graphgraph
offline

Var i området jan 2008. Chacahua var riktigt nice, primitivs och sjukt billigt. Nice höger med max 4 pers. i lineup.
/Frasse
 
Logga in för att svara
#108916 Svar: Oaxaca - Mexiko 7 år, 9 månader sen Stoke: 0

pg_peter
Inlägg: 8
graphgraph
offline

Tjena! Bodde där 9 mån förra året så jag ska försöka svara på frågorna, Chacahua är grymt men det har blivit betydligt mer folk i vattnet, 40+ under dagar med swell under juni-augusti men förra årets översvämning dödade pointen, kanske har bankerna ordnat upp sig nu men det såg ut att behöva några stora swell senast jag såg det i Feb. Om du drar dit, käka fisk på La jungla! På andra sidan klipporna i La punta finns en lång strand där man kan hitta ok vågor med framförallt lite folk, kommer inte ihåg nu vad det heter men fråga runt(la barra kanske??) och ta bilen. La Punta kan vara kul men var beredd på att kriga. Zicatela är jättetungt och har minst sagt styv konkurrens men stranden är lång så det kan gå att hitta nåt hörn som funkar med mindre folk. Om puerto känns för hetsigt kan det vara värt att kolla upp Barra de La cruz söder om puerto(3-4h) men framförallt pointsen söder om barra (La bamba mfl). Finns ett obegränsat utbud av knäckta brädor i puerto. Svårt att säga, det varierar med hur mycket folk det är i byn antar jag men jag har som regel alltid hittat något som funkat när jag behövt köpa där så det finns helt klart ett utbud. För en odingad shortboard har jag lagt runt 3000 peso, finns många guns också i varierad kvalité, tyngd är som jag förstått det bara bra om du ska surfa zicatela på +6 fot vilket verkar ha varit standard under förra årets sommarmånader, så då spelar det ingen roll om dom är knäckta 3-4 gånger. Många aussies tar dit bättre brädor och säljer innan dom drar så ta en vända på hotellen först, brukar stå utanför. Men där finns 4-5 surfbutiker som säljer begagnat plus småbutiker som säljer allt möjligt inklusive lite brädor, bäst är den bredvid internetcaféet. I La punta finns Ody boards som kan vara en kul bräda att ta med hem, välbyggda och väl inglasade customs för runt 5500 peso så kolla där med.
I övrigt; skulle det mot förmodan vara dåliga vågor åk 4 timmar upp i bergen till San Jose del pacifico och ta en natt där, helt magiskt ställe och åk ut och fiska i puerto.
Hoppas det hjälper och ha så kul!
 
Logga in för att svara
#108930 Svar: Oaxaca - Mexiko 7 år, 9 månader sen Stoke: 9

jacobw
Inlägg: 544
graphgraph
offline

tack pg_peter och frasselinho, grym info.

skulle ni hyra en bil, eller hur ligger det till med public transport?

ser fram emot att få riktigt mycket spö...
 
Logga in för att svara
#108943 Svar: Oaxaca - Mexiko 7 år, 9 månader sen Stoke: 0

pg_peter
Inlägg: 8
graphgraph
offline

Hyr bil om du har pengar till det, helt klart enklast, men kanske bortkastat om du bara tänkt surfa Zicatela. Men det finns gott om både bussar och collectivos som man kan ta sig mer eller mindre överallt med. Taxi är också billigt, 25-30 peso zicatela till la punta(och dom flesta andra sträckor inom Puerto) och lifta är alltid ett alternativ.
 
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!