Facebook data

1
Globe´s Electric Blue Heaven
#102404 Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 101

danneroyal
Inlägg: 583
graphgraph
offline 
Logga in för att svara
#102406 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 6

Angie
Inlägg: 46
graphgraph
offline

Den dag det görs en film på en duktig kvinnlig surfare där ett gäng vältränade snubbar i för små speedos står och skätter vatten på varandra vid sidan kommer jag att uppskatta filmen ovan. Tills dess kommer denna och liknande dynga endast reta gallfeber på mig...
 
Logga in för att svara
#102407 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 12

Per
Inlägg: 771
graphgraph
offline

Tänkte också på det patetiska inslaget i filmen men surfingen var cool. Men varför vore det bättre tvärt om??? Vore det inte lika patetiskt då?
 
Logga in för att svara
#102408 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 101

danneroyal
Inlägg: 583
graphgraph
offline

skulle uppskatta en sån film med. Skulle vara skitkul å se.....hahahaha!
 
Logga in för att svara
#102411 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: -1076

IST
Inlägg: 797
graphgraph
offline
Donerat Brons

Den poolen verkar kul. Bra att det postades här.

Här är en annan version från vågpoolen i Dubai där det endast är betong som förgrund.Dubai verkar förövrigt bjuda på mycket annat lekfyllt.
 
Ändrat av IST
Logga in för att svara
#102415 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: -1076

IST
Inlägg: 797
graphgraph
offline
Donerat Brons

danneroyal skrev:
skulle uppskatta en sån film med. Skulle vara skitkul å se.....hahahaha!

Patetisk och kanske kul skulle det bli ja, för vissa.
Bara och bege dig dit tillsammans med en fotograf till vågpoolen som finns i wadiadventure. Ligger strax söderut om Dubai i All Ain, Förenade Arabemiraten.
Bäst är att komma kvällstid mellan kl.18-22 nu i sommar då det är Ladies night tillträde till wavepoolen o fullt med surfdamer.


Meddela att du vill göra en film när surfdamer surfar o att du kan ställa upp som speedomodell i förgrunden.

Ser framemot resultatet!
 
Logga in för att svara
#102431 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 33

mistarippa
Inlägg: 721
graphgraph
offline

Angie skrev:
Den dag det görs en film på en duktig kvinnlig surfare där ett gäng vältränade snubbar i för små speedos står och skätter vatten på varandra vid sidan kommer jag att uppskatta filmen ovan. Tills dess kommer denna och liknande dynga endast reta gallfeber på mig...

Varför skulle du uppskatta en sån film? Det verkar nästan lite konstigt...
Och varför retar denna film gallfeber på dig? I och för sig kan jag också bli lite avis när man ser för många snygga killar i en film men det får man väl ta.
För övrigt tror jag inte att Globe skulle tjäna något på att marknadsföra Speedos produkter i sina surfklipp, eventuellt skulle Speedos tjäna på det men även det känns inte helt säkert...
 
Logga in för att svara
#102496 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 101

danneroyal
Inlägg: 583
graphgraph
offline

Globe ,Year Zero finns på The Pirate bay.......btw

Sorry Angie......men det dyker upp några fina stjärtar ibland.
 
Logga in för att svara
#102502 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 84

Liinus
Inlägg: 1839
graphgraph
offline

Haaahahaha... Ja det var väl ingen nyhet att killar gillar nakna brudar. Inledning och slut var ju något arty iaf.
 
Logga in för att svara
#102504 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 49

Jesper B
Inlägg: 473
graphgraph
offline

Jag kan bara hålla med Angie. Den så kallade surfkulturen omfattar både bra och dåligt. Det kanske sämsta är i min mening en gammal förlegad kvinnosyn. Jag säger inte att alla delar av surfvärlden eller ens en majoritet av alla surfare omfattas av den synen, men i mer kommersiella sammanhang är det sjukt retsamt att se hur den reproduceras om och om igen. Fasen det finns sååååå många superrippande tjejer, men ändå reduceras tjejer till rumpor och fniss i 95% av alla surfreklam-sammanhang. Jag vägrar till exempel att köpa nåt från Reef enbart på grund av deras reklam med rippande grabb och putande tjejrumpa. Samtidigt blev jag grymmepositiv till Nike och deras film Make a Statement (hette den så?).

Mistarippa: Om det inte var så systematiskt att tjejer reducerades till sexobjekt, medan killar visas upp som både rippers, sexobjekt, chefer, domare, shapers, mm, då vore en film som vände på hierarkin helt poänglös. MEN, givet som det ser ut nu, skulle den fylla en viktig funktion - den skulle uppmärksamma alla på hur illa det är ställt.

Jag gillar också hud, sex och sexiga damer, men vill för den skull inte reducera min tonåriga surfande dotter till ett fnissande, vattenskvättande objekt.

/Jesper B
 
Ändrat av Jesper B
Logga in för att svara
#102505 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 84

Liinus
Inlägg: 1839
graphgraph
offline

Hahaha... Det är precis därför jag känner POWER när jag tar en våg och en stackars pöjk som inte fångar något får stå och se på.

 
Logga in för att svara
#102509 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 33

mistarippa
Inlägg: 721
graphgraph
offline

Jag vill först betona att jag självklart är för männoskors lika värde. Inte bara mellan kvinnor och män utan ur alla aspekter, tex geografisk och social tillhörighet, kultur eller klass. Låt oss anta att de flesta av oss har samma målbild av hur en bättre värld skulle kunna se ut ur just det perspektivet. Sedan är det nog så att vi kan ha olika uppfattning om vad som faktiskt bidrar till detta.

Jag tror tex att en "omvänd" variant av filmsnutten ovan skulle vara helt verkningslös för att huvudsaklig målgrupp för klippet består av en övervägande del unga frustande surfande pojkar/män som älskar airs och bikinibrudar i slowmotion. Att det är mest pojkar/män som surfar vet vi. Faktumet att de älskar airs och bikinibrudar tror jag inte vi kan eller ska ändra på. Det har inget med jämlikhet eller jämställdhet att göra. För att en omvänd variant av klippet skulle vara möjligt krävs att det FÖRST finns en målgrupp tillräckligt stor för att ha liknande marknadsvärde. Jag tror inte man kan börja i andra änden eftersom filmen bekostats av ett vinstdrivande företag. Först måste alltså fler tjejjer börja surfa och konsumera surfklipp. Häri ligger väl lite av dilemmat eftersom de flesta surfklipp/filmer idag är bekostade av vinstdrivande företag så ingen "vågar" rikta sig till den mindre målgruppen för att göra en "samhällstjänst". Det första och viktigaste felet vissa kanske gör är att se klippet som en surffilm. Det är det inte. Det är en reklamfilm för Globe punkt slut.

Jag kan ibland tycka att vi fokuserar på fel saker när vi ska jobba med jämställdhetsfrågor. Vi kanske ska åta vissa saker vara bara vad de är utan att blanda in politik och låta nöje vara nöje och njutning vara njutning.
Lite som när folk hoppar på Anja Persson och förväntar sig att hon, mot sin egen vilja, ska ställa sig upp och vara talesperson för hela gayrörelsen bara för hon gillar att ligga med tjejjer.

Är det förresten någon här som vet vad de kvinnliga modellerna tjänar jämfört med surfaren i klippet?
Det kanske är besides the point men jag vet att hela modebranschen är diskriminerande mot män när det gäller ersättning för lika arbete. Vi kanske skulle ägna mer tid och kraft åt trafficking än välbetalda fotomodeller. Inte för att det ena måste utesluta det andra men ändå, u get my point.

Hoppas alla tjejjer och killar får en grym surfsommar!!

Peace & Love önskar MistaRippa
 
Ändrat av mistarippa
Logga in för att svara
#102510 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 49

Jesper B
Inlägg: 473
graphgraph
offline

Sorry Mista, men du har såååå fel på sååå många punkter.

1) Majoriteten av alla som surfar är inte unga frustande pojkar/män. Nu vet jag inte vad du menar med "unga" och inte heller med "frustande". Jag personligen känner mig väl hyfsat ung, trots att jag blir 50 nästa år. "Frustande vet jag inte vad du menar. Dock bara at utan reflektion dela upp mänskligheten i kvinnor och män utan att problematisera det överhuvud och sedan uttala sig om vad den ena halvan gillar, till skillnad från den andra - DET ÄR EN DEL av det som hindrar jämställdhet, likväl som jämlikhet.
2)Att alla dessa unga frustande män gillar airs och tjejrumpor i slow-motion är inte heller riktigt. Jag tycker inte om det och jag vet att jag är långt ifrån ensam. Jag gillar visserligen att se på surfklipp, och jag gillar både tuber, carves och airs, gärna när tjejer gör det. Varför; jo därför att för mig är tjejer in action fan så mycket mer vackert och njutningsfullt än att se dem som sexobjekt, ägodelar, utsmyckning, statussymboler... Annars hade jag kollat på porrfilm hellre än surffilm, och jag föredrar som sagt surffilm.
3) En målgrupp, en marknadsnich, kommer inte till av sig själv, den finns inte heller av något slags naturligt skäl. De skapas i och genom kultur, dvs social interaktion mellan människor och media. I denna har penga och makt mycket mycket mer att säga till om än vad många tror. Det är till exempelt lönsamt att kunna kategorisera världen i fasta och olika grupper då dessa kan tillfredställas med produykter som masstillverkas och massmaknadsförs. Avantgarde, kreativ gräsrotskultur, radikala samhälsförändingar etc utmanar denna kommersiella logik, liksom de aktörer som förnärvarande tjänar mest på den. Sexistisk reklam, objektivering av kvinnor fyller sålunda viktiga kommersiella funktioner, på samma sätt som det är medskapande till orättvisor i form av olika villkor för till exempel kvinnor och män. Vår "efterfrågan", eller vår "smak" eller vad vi uppfattar som "njutingsfyllt" är således delvis styrt av en kommersiell logik som INTE vill att vi ska tänka som individer, utan som kategorier.
4) Nej inte ens de högst betalda kvinnliga toppmodellerna är de som tjänar mest i modeindustrin. Lika lite som det är de kvinnliga prostituerade som tjänar mest inom porrindustrin. De är de som syns mest men de är en del i ett större industriellt och kommersiellt maskineri. I toppen av detta hittar vi chefer och ägare. De som tjänar mest på modeindustrin är finanssektorn. Förutom ägare betår den av bankers, investmentbankers och andra "mellanhänder" som bland annat tjänar oerhörda pengar på mode (och på den rika världens pensionssparande, likväl som överkonsumtion). 75% av alla finansanalytiker/research är män. 97% av alla värdepappershandlare/traders är män. 90-95% av alla värdepappermäklare/sales är män. 85-90% av alla inom corporate finance är män. 90% av världens alla tillgångar ägs av män... Ska kanske tilläggas att det sakta men säkert blir fler kvinnor i denna bransch, mycket på grund av att de jobbar aktivt med att förändra det. I främst analytikerkåren ökar andelen kvinnor ganska snabbt.

Jag råkar vara heltidsforskande organisationsteoretiker som studerat investmentbanking och finanssektorn i snart 15 år, jag råkar ha kollegor som studerat modeindustrin lika länge, och ja, jag råkar ha fuskat i genusteori. Det gör inte att jag har rätt. Och jag har ingen rätt att mästra över de som ägnat dessa frågor lite mindre tid. Men jag upplever det som småirriterande när någon gör sin manliga själv-identitet till allmängiltig, när någon kategoriskt påstår saker om en kategori som är i hög grad heterogen och föränderlig, när någon påstår att vissa saker är naturliga och skrivet i sten, när all forskning visar på sociala (däribland kommersiella) och föränderliga processer och heterogenitet över tid. Visst, det här är ett surfforum och kanske inte platsen för en sådan frustration - eller är det just det den är?

/Jesper B
 
Logga in för att svara
#102511 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: -1076

IST
Inlägg: 797
graphgraph
offline
Donerat Brons

Jo Surfsverige är platsen där både frustration och lycklig eufori kan delas.

Om man vill förändra marknadsföringen inom surfmärkesbranschen så är det ju upp till varje företag att satsa på någon annan typ av syn som kan förknippas med surfing. Att fler tjejer behöver börja surfa innan en reklamvideo utan modeller skapas anser jag inte behövs. Det är väl ändå företagets verksamhet som ska förmedla att även tjejerna/damerna kan identifiera sig med något av företagens verksamhet eller kollektion. Om någon tjej/dam ännu inte velat börja eller haft möjlighet så kan ju faktiskt ett företag påverka den synen för att skapa sig en större konsumerande målgrupp. Om de inte vill nå målgruppen damer så vill de inte.

Känns i och för sig rätt skönt att slippa ingå i den dära tydliga masssurfkonsumtionsmålgruppen som bl.a Globe riktar sig till.
 
Logga in för att svara
#102517 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 84

Liinus
Inlägg: 1839
graphgraph
offline

Hehe, det var raka bud fr Mellerud!

Eftersom det handlar om en beachkultur är det ganska normalt att det är lättklätt i reklamer. Sen är det en annan sak att det ska bli någon slags kliché det här med modell-rövarna jämt och ständigt. Men det är väl en del av sättet att romantisera den coole surfaren; en jävligt snygg brud hör liksom till och du kommer få ligga så det skvätter om det, IF u are a cools surfer Den här romantiseringen kommer INTE förändras. Dessutom får coola surferdudes ligga. Vem fan vill inte ligga med en cool surfer?!
Nämen skämt åsido, det är väl bara att skratta åt det så länge det är så tydligt löjeväckande som i just den här reklamen. En reklam med Carissa och någon läcker dude i sina boardshorts har inte samma verkan på mig iaf. Möjligen om han har stringspeedos, för då är han lika utlämnad som en avklädd brud. Men det skulle bara kännas smaklöst och osexigt. Saken är att en söt tjej i en bikini varken är smaklös eller osexig. Men visst, denna objektifiering av kvinnors kroppar är uttröttande om den görs på fel sätt...
 
Logga in för att svara
#102519 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 49

Jesper B
Inlägg: 473
graphgraph
offline

Inget fel med nakenhet, oavsett kön. Att vi tycker män i tanga är osmakligt (alla tycker inte det, tvärt om finns de både män och kvinnor som tycker en man i tyskpung är bland det sexigaste som finns) och unga flickor i tanga är sexigt säger väl tillräckligt om de olika villkor vi skapar för män och kvinnor. Det finns inget "naturligt" i att man hellre ser bordies på killar och tanga på tjejer. Det är beroende på kulturellt sammanhang. I vissa sammanhang är speedos det manligast som finns, i andra bordies, i ett tredje tanga. Men för surfindustrin förenklar det oerhört om man har fasta och tydliga kategorier av "efterfrågan" att tillfredställa.

Och visst får coola surfare ligga mer än ocoola ickesurfare. När vindsurfing var på sin höjdpunkt i coolhet, dvs slutet av 80-tal/början 90-tal, då hängde jag en del i Hermosa, Manhattan Beach och andra LA-beach-communities. Jag presenterades som European Windsurf Pro på väg till Hawaii, av mina amerikanska polare, det gav effekt och jag fick ligga läskigt enkelt. Men att likställa en cool surfare med en heterosexuel man är fel. Coola surfare kan vara kvinnor (heterosexuella som gay), gaykillar mfl och det är nog lite tveksamt om de alla dessa coola surfare tyckler att unga tjejrumpor är det läckraste som finns, oavsett om vi ser den som oskyldiga dekorationer på stranden, som någon slags romantisering av den heterosexuella surfkillen, eller som objekt färdiga för vår penetration.

Min frustration beror dock på att jag sitter mitt i ett pankaksplatt medelhav, inte att den kommersiella sidan av surfingmodet är helt blåst.

Jesper B

PS: Hur många charterresande arbetarklasskvinnor har föresten inte fantiserat loss till en musklig, pentad, inoljad sydeuropeisk strandraggare i stringspeedos föresten? För inte tala om hur många som faktiskt legat med dylik! Kommer ni ihåg Fabio!
 
Logga in för att svara
#102520 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 33

mistarippa
Inlägg: 721
graphgraph
offline

För det första kan du inte säga att jag har fel för om det vore så kunde vi inte ha denna debatt!
Om det fanns en absolut sanning inom varje område kunde inga debatter överhuvudtaget existera. Att vi inte är överens om allt är ju själva grundförutsättningen för en debatt så det ser jag inga
problem med.
Däremot ska får vi gärna hålla oss till sanningar när vi påstår vad någon annan skrivit.
1. Det har jag aldrig skrivt. Jag skrev att "huvudsaklig målgrupp för klippet..."
Jag är helt säker på att du, som är en intelligent man, kan gissa dig till vad jag menar med unga och frustande om du föreställer dig att språkbruket i min text är avsedd att matcha ett surfforum och inte en akademisk avhandling.
2. Klippet vi diskuterar är ingen surffilm. Det är en reklamfilm med surf i. Skillnaden kan tyckas oväsentlig men är faktiskt långt ifrån.
3. Jag köper ditt resonemang om hur målgrupper kommer till men återigen hänvisar till att
detta är en reklamfilm och vi aldrig kan eller ska räkna med att ett vinstdrivande företag kommer
ta ansvar för något annat än sina ägare. Ägarna vill ha utdelning/vinst och tar socialt ansvar endast när dålig publicitet hotar att minska vinsten.
4. Jag var lite otydlig där. Menade att manliga MODELLER är diskriminerade i
jämfört med sina kvinnliga kollegor om man ser till lika lön för lika arbete.

Har för övrigt i denna tråd faktiskt inte lyckats identifiera ett enda konstruktivt förslag på
hur vi ska komma till bukt med problemen förutom (hyffsat icke-konstruktivt) att vi
ska vara frustrerade och arga på en reklamfilm.

En annan reflektion är att vi i Sverige ofta har den här "vi-vet-bäst" attityden och gärna moraliserar
kring företeelser som är födda i ANDRA kulturer under helt andra förutsättningar än våra egna
preferenser skapats. Då tycker jag vi är ute på väldigt hal is.

Äsch nu orkar jag inte diskutera mer, jag vet ju att de flesta av oss är för lika rättigheter
för alla människor.

Peace, MR
 
Logga in för att svara
#102521 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 84

Liinus
Inlägg: 1839
graphgraph
offline

Hehe... Fabio är INTE het !!

Grattis till dagarna som pro Men för att få in lite jämställdhet i resonemanget; coola surfartjejer får också ligga

Jag förstår din frustation. Du skulle varit här på Bali.
 
Logga in för att svara
#102522 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 49

Jesper B
Inlägg: 473
graphgraph
offline

Vill verkligen till Bali!!!!!! Visst faan får coola surfare ligga - oavsett kön. Själva poängen är att "coola surfare" INTE behöver vara killar och att de de får ligga med INTE heller behöver vara tjejer. Om jämlikhet rådde skulle maninte behöva använda begreppen surfare och surftjejer, surfare skulle duga bra. Nej jag har aldrig tyckt Fabio är het heller, men jag vet att det finns de som tycker, eller i vart fall tyckte, annorlunda.

Mista: Vem har påstått att det finns en objektiv sanning (OK unge wittgenstein, Husserl och några ännu äldre filosofer, men jag menar i denna tråd)? Men du uttalar dig väldigt allmängiltigt om vad män vill - och jag vet att män(iskor) vill väldigt olika saker, trots allt tryck på att inordna sig i kategorier. Däremot kan det finnas mer eller mindre insatta människor i olika slags problematik. Vårt samhälle bygger på arbetsdelning, specialisering och samordning, detta medför per definition att några kommer vara mer informerade i både genusteori och jämställdhetsarbete än andra. Jag är helt övertygad om att du kan och vet en massa saker som inte jag kan eller vet, men det är INTE om hur marknadsföring fungerar, inte om hur finanssektorn funkar, eller om hur kön skapas och reproducerad i reklam. Vad gäller reklam kan jag ju bara tillägga att det finns alltid handlingsutrymme, dvs olika sätt att nå likande försäljningsresultat. Det finns INTE ett bästa sätt! Det går inte att gömma sig bakom argumentet om mördande konkurrens.

Nu orkar jag inte heller diskutera detta mer, men för den intresserade finns en hel uppsjö av intressant introduktionslitteratur. Varning dock; eftersom genus berör allas och vars innersta identitet, är det många som har en djädrans massa uppfattningar som INTE grundas i någon slags mer seriös forskning. Vill ni läsa bra intro - skicka ett PM! Själv vill jag både ligga (det får jag) och surfa (knepigt just här och nu)!

/Jesper B
 
Logga in för att svara
#102524 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 33

mistarippa
Inlägg: 721
graphgraph
offline

Jag är mer frustrerad över vem fan som pajjade tråden så att man måste sitta och scrolla i sidled??
 
Logga in för att svara
#102525 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 3 månader sen Stoke: 84

Liinus
Inlägg: 1839
graphgraph
offline

Jesper B skrev:
Själv vill jag både ligga (det får jag) och surfa (knepigt just här och nu)!

/Jesper BHaaahahahahhaa
Aja, du får se till att köra en longbräda där i Medelhavet då, så kanske det blir en våg tillslut iaf!!
 
Logga in för att svara
#102890 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 2 månader sen Stoke: 84

Liinus
Inlägg: 1839
graphgraph
offline

Det här är lite lustigt kanske, att man som surfproffs och tjej vinklas helt utifrån sin kropp. Inte en jäla bild på när hon surfade, inte ens i själva tidningen.

Vad tycker ni om det?


stabmag.com/maud-le-car-the-gallery/
 
Ändrat av Liinus
Logga in för att svara
#102891 Svar: Globe´s Electric Blue Heaven 10 år, 2 månader sen Stoke: 63

ErikG
Inlägg: 2399
graphgraph
offline
Donerat Brons

Genusteorier är fullständigt ovetenskapliga, hela skiten borde läggas ner.
Googla gärna upp programmet Hjernevask från NRK om ni inte tror mig.

Bojkotta surfkommersen hahah.
 
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!