Facebook data

1
Sri Lanka
#98311 Sri Lanka 9 år, 5 månader sen Stoke: 7

Doyle
Inlägg: 80
graphgraph
offline

Tjenamors!
Har planer på att sticka iväg på en resa mellan april-juni och tankarna har förts mot Sri Lanka. Har hört att landet har mycket att erbjuda, inte minst bra vågor. Någon som har erfarenheter av detta land? Vore grymt att få lite resinfo. Såg att UD avråder från att besöka landets norra del. Vet inte hur seriöst det bör tas ... all resinfo mottages med lyft hatt!

Stay stoked / D
 
Logga in för att svara
#98320 Svar: Sri Lanka 9 år, 5 månader sen Stoke: 11

Frankie
Inlägg: 201
graphgraph
offline

sök i forumet om du inte gjort det, var där våren 2010 och kan verkligen rekomendera det! har skrivit i tidigare trådar, kika där...
 
Logga in för att svara
#98327 Svar: Sri Lanka 9 år, 5 månader sen Stoke: 2

frakono
Inlägg: 29
graphgraph
offline

Hei,

Kom hjem fra Sri Lanka for 3 uker siden, kan absolut anbefales. Vi hadde base i Hikkaduwa og forflyttet oss rundt. Tidsperioden du nevner vet jeg lite om, men det finnes detaljert informasjon om hvor det normalt sett er best lett ilgjenglig på div surfeforum.

Personlig oppholdt jeg mest på sør kysten, og surfet Mirissa og Unawatuna for det meste. Disse spotsene hadde vi for oss selv frem til 4 -5 om ettermiddagen da de lokale var ferdig med dagens plikter.. Mot formodning bestemte vi oss for denne siden av øya nettopp på grunn av monsoon season med pålandsvind og mye nedbør. Pålandsvind var det, men ikke "bays" som vi surfet, her var det "mekaniske" super cleane bølger og spots som ikke funker når monsoonene herjer på andre siden av øya, grunnet mindre swell. Angående regn; vi hadde ca 20 min totalt på 2 og en halv uke og strålende sol hver eneste dag.

Er selvfølgelig mye annet og ta seg til i Sri Lanka, men tålmodigheten settes på prøve i forhold til reising med elendige veier og vanvittig trafikk. For lengre avstander anbefaler jeg Air Taxi.. Nordområdene skal være helt greie og dra til nå, men det er vel greit og ta sine forhåndsregler.
 
Logga in för att svara
#98337 Svar: Sri Lanka 9 år, 5 månader sen Stoke: 6

Kman
Inlägg: 614
graphgraph
offline

Perioden du nämner så tror jag det är på östkusten du ska befinna dig. Var där förra Juni-Juli och fick A-Bay riktigt bra och eftersom det var såpass tidigt på säsongen så var vi ibland ensamma ute och som mest med ca 25 andra. När säsongen dragit igång på allvar så sitter det runt 80 pers på den pointen. Om A-Bay skulle vara crowded så kolla "Peanut Farm" eller andra ställen som ligger nära. Kolla boende hos Tom på PJ´s så får "Surfsverigerabatt", mycket väl spenderade pengar i huset som ligger närmast pointen men helt galet bra mat.
 
Logga in för att svara
#98348 Svar: Sri Lanka 9 år, 5 månader sen Stoke: 7

Doyle
Inlägg: 80
graphgraph
offline

Tackar och bockar för alla givande tips och trix! Keep em coming!
 
Logga in för att svara
#98391 Svar: Sri Lanka 9 år, 5 månader sen Stoke: 3

Kung_Petter
Inlägg: 41
graphgraph
offline

Sri Lanka är superhärligt! Grymt trevliga människor, superfina stränder, bra surf, mycket mycket djurliv och andra aktiviteter att göra, massiva berg och vandringar med häftiga tågresor precis en liten bit in i landet bara. De har tampats med inbördeskriget länge, och på toppen av det tsunamin så de har inte fått igång charterturismen. Det är tråkigt men o andra sidan perfekt för backpackers o surfare för det är fortfarande jättebilligt och inte överexploaterat. Hikkaduwa klagar folk över hur överexploaterat det är, men vi tyckte bara det var mysigt där, åk till thailand så är varenda fin strand tusen gånger värre än hikkaduwa. Inbördes kriget kommer bubbla upp igen, men det är safe nu, och norra delarna går förmodligen att resa till även ifall det inte är rekommenderat. Men det finns supermycket att göra utan att resa dit.

Kika på våra bilder här om du vill: sunshinestories.com/category/travels/sri-lanka/ .

Och glöm inte att åka o titta på blåvalarna.
 
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!