Facebook data

1
BoardCAD review på surfline
#90553 BoardCAD review på surfline 9 år, 7 månader sen Stoke: 17

surfineurope
Inlägg: 169
graphgraph
offline

Hittade en artikel om BoardCAD på surfline: www.surfline.com/gear/gear-review-boardcad----part-i-in-a-series-on-backyard-shaping-the-high-tech-way_49347/. De har använt programmet för att designa en bräda som sedan skall skäras ut och färdigställas av Rusty Preisendorfer.

BoardCAD startade som ett enkelt hjälpmedel för att designa och skära ut brädor till mitt eget märke Bluebottle surfboards, men släpptes sedan fritt och används nu av shapers runt hela världen. Det speciella med BoardCAD är att det är ett helt öppet system som låter användaren importera och exportera modeller mellan olika system, vilket gör att brädorna kan tillverkas i stort sett var som helst. Ett bra exempel är den vindsurfbräda som Olas Helenius designade för sin Maui-resa förra vintern. Han skickade modellen till en shaper på Maui som byggde färdigt brädan lagom till Olas ankomst. Där lånades den sedan ut till ett par världscupsseglare som gillade brädan och modellen skickades snabbt vidare till Thailand för serieproducering: www.star-board.com/AutumnWinter2011/news_events/read.php?threadid=9723

Den snabba spridningen av programmet samt vår shapemaskin har gjort att vår egen brädproduktionen har legat på en ganska låg nivå det senaste året. Nu håller vi dock på att bygga om i garaget och kommer att sätta igång på allvar med brädbyggandet igen efter nyår.

Ladda gärna hem programmet och testa att designa en bräda!

/Jonas

http://www.boardcad.com
http://www.bluebottlesurfboards.com
 
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!