Facebook data

1
SVT1 nu kl 22.00 THE COVE
#90456 SVT1 nu kl 22.00 THE COVE 10 år, 2 månader sen Stoke: 25

lars
Inlägg: 675
graphgraph
offline

Måste ses om du inte redan gjort det.
 
Logga in för att svara
#90542 Svar: SVT1 nu kl 22.00 THE COVE 10 år, 2 månader sen Stoke: 0

NikFish
Inlägg: 47
graphgraph
offline

japaner...
 
Logga in för att svara
#90654 Svar: SVT1 nu kl 22.00 THE COVE 10 år, 2 månader sen Stoke: 2

morecore
Inlägg: 130
graphgraph
offline

Det pinsammaste med det landet är att de tror de kan köra med sin diktatur på mötet om djurrättspolicy. Det härliga är att övriga länder knappt hittar ord för japanernas okunnighet men försöker ändå förklara att det som de håller på med är åt h-e... En hjärtskärande dokumentär men som bygger på mitt hat mot det där jävla landet. Deras valfångstbestämmelser är också ett skämt, mörkertalet är fortfarande enormt.
 
Logga in för att svara
#90656 Svar: SVT1 nu kl 22.00 THE COVE 10 år, 2 månader sen Stoke: 1

PistolPete
Inlägg: 79
graphgraph
offline

Den finns även på SVT play för er som missade den
 
Logga in för att svara
#90657 Svar: SVT1 nu kl 22.00 THE COVE 10 år, 2 månader sen Stoke: 2

tjoonas
Inlägg: 197
graphgraph
offline

Fruktansvärt!
 
Logga in för att svara
#90660 Svar: SVT1 nu kl 22.00 THE COVE 10 år, 2 månader sen Stoke: 63

ErikG
Inlägg: 2399
graphgraph
offline
Donerat Brons

Det är ju helt klart störande scener, all jakt är ju blodig och obehaglig, kanske speciellt för storstadsmänniskor som enbart ser kött färdigpaketerat i snabbköpet.
Val och delfinjakt på det här viset är ju en urgammal sedvänja, liknande jakt försiggår tex på Färöarna.
Det är ju väldigt svårt att resonera runt sånt här, folk blir rabiata. Är det här värre än älgjakt eller köttindustrin??? Får man jaga nåt djur överhuvudtaget? Finns det nån IQ gräns för vilka djur man får äta upp eller inte? Frågorna kan bli rätt många. Får man sätta en råttfälla?

Ett av jordens huvudproblem som miljörörelsen aldrig verkar ta upp är ju att en av rötterna till alla miljöproblem är mänsklighetens massiva överbefolkning som bara ökar hela tiden
 
Logga in för att svara
#90661 Svar: SVT1 nu kl 22.00 THE COVE 10 år, 2 månader sen Stoke: 2

morecore
Inlägg: 130
graphgraph
offline

Det är lite som sveriges vargjakt. Folk vill bevara den biologiska mångfalden men vargen skapar problem för boskapsägare mm. och för många älgar ökar antalet döda i trafiken samtidigt som de äter nyplanterade skogsplantor och förstör för skogsägarna. Dessa djur behövs hållas på en rimlig nivå.

Här används delfinkött som mat och paketeras till "valkött", samt att de säljs för att dresseras och göra volter i luften.

Vår egen köttindustri är inte mycket bättre. Hur många gånger har inte Scan skollat levande grisar och åkt fast? De fortsätter tyvärr, men folk tycker inte lika synd om kor och grisar kanske.

Så problemet tycker jag är att delfinerna inte är något "nyttodjur" för oss människor. Vi behöver inte äta dem och de är inte ivägen för oss. Tradition är ingen ursäkt för att år 2010 sätta ett spett i en delfin som simmar runt och förblöder.
 
Logga in för att svara
#90675 Svar: SVT1 nu kl 22.00 THE COVE 10 år, 2 månader sen Stoke: 2

tjoonas
Inlägg: 197
graphgraph
offline

Bilderna är hemska.

Men sedan är det ju alla tveksamheter kring tillåtna kvicksilverhalter, märkning av köttet och tillvägagångsättet vid slakten. Att fiskare och företag ljuger, filmförbud vid slakt och medveten mörkning av media. Det får en ju att undra om de verkligen själva tycker att det går rätt till, eller om de inblandade ser mellan fingrarna pga ekonomiska skäl...business as usual...vem vill äta Flipper?
 
Ändrat av tjoonas
Logga in för att svara
1
Moderatorer: Redax
 
Glömt användarnamn eller lösenord?
Bli medlem!